Actueel

Museum Klok & Peel Asten pronkt met 't Astronomisch Kunstuurwerk tijdens Museumweek

Ieder half uur komen ze voorbij. Het poortje van het pronkstuk opent zich en daar zijn ze: de Koningen. Ze worden begeleid door de klanken van de automatisch gestuurde beiaard. Het uurwerk zelf toont naast de tijd ook astronomische aanduidingen zoals de stand van zon, maan en de dierenriem aan de hemel. Al met al een zeer spectaculair stuk mechaniek.
Lees meer

Speciale kinder-doe-tocht tijdens laatste weken tentoonstelling ‘Ja Natuurlijk!’

In Museum Klok & Peel krijgen kinderen tot en met 5 maart bij de receptie een speciale rebus die ze kunnen oplossen. De rebus leidt ze langs de interactieve media kunstwerken van de tentoonstelling Ja Natuurlijk!. Je kunt de kunstwerken niet alleen bekijken, sommige kun je ook beluisteren of uit proberen en je uiteindelijk verwonderen.
Lees meer

Museum verwerft Vanden Gheinklok uit 1540

Museum Klok & Peel heeft met steun van de Vereniging Rembrandt, mede dankzij haar Mr. J.J.A.M. Kennisfonds en het VSBfonds de klokkencollectie uitgebreid met een zeldzame luidklok uit 1540, gegoten door de Mechelse klokkengieter Jan Vanden Ghein († 1543).  De klok is donderdag 16 februari om 11.30 uur gepresenteerd tijdens een officiële persbijeenkomst.
Lees meer

Chinese muzikanten in Klok & Peel

Opnieuw belangstelling voor museum in Asten Ruim voordat de deuren voor het publiek open gingen, stonden zondag 5 april jl. zo’n honderd studenten van de Nanjing Forest Police College al nieuwsgierig naar binnen te kijken. Opnieuw waren Chinese studenten op bezoek bij Museum Klok & Peel als onderdeel van grote internationale reis, mede georganiseerd door David Shen van S&L Holland.  
Lees meer

Leerlingen bezoeken Ja natuurlijk! tentoonstelling

Op 23 januari zijn scholieren enthousiast gestart met het mediakunstproject Ja, natuurlijk! in Museum Klok & Peel. De jonge bezoekers  lieten het donderen in het museum en draaiden aan knoppen om steeds veranderende vormen te maken door de snelheid van bewegen  en het  licht te wijzigen.
Lees meer

1 2 3 4 ... 22 volgende >

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten