Actueel

Grenzen verleggen met Japanse Jiu Jitsu

KenShin Martial Arts is een kleine school voor vechtkunsten (martial arts) in Den Bosch. Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus komt deze school naar Museum Klok & Peel in Asten om er tijdens de Oosterse Dagen demonstraties Jiu Jitsu te verzorgen. De vechtkunst demonstraties vormen een populair onderdeel van de Oosterse Dagen.
Lees meer

Klok & Peel blij met Chinese bezoekers

Het was een mooi Chinees gezelschap dat zaterdag 29 juli neerstreek in museum Klok & Peel in Asten. Tweeënzeventig jonge mensen van The Nanjing Youth Olympic Band kwamen in het kader van een cultureel programma een optreden verzorgen in Helmond (Gaviolizaal) en konden daarbij een uitstapje naar 'hun' klokken in Asten niet laten schieten.        
Lees meer

Topsprekers bij lezingencyclus erfgoedinstellingen. Bisschop Mgr. G. de Korte komt naar Museum Klok & Peel

'Geloof & Ongeloof'. Zo heet de lezingencyclus waarmee  Museum Klok & Peel en de erfgoedverenigingen van Deurne, Asten en Someren het winterseizoen 2017-2018 ingaan. Bekendste coryfee onder de sprekers: de Bossche bisschop Mgr. Gerard de Korte. Hij spreekt maandag 5 februari in Museum Klok & Peel over 'De toekomst van de oecumene'. Ander hoogtepunt uit deze lezingencyclus: een excursie naar de Abdij van Postel op zaterdag 9 december.
Lees meer

Oosterse Dagen

Op 26 en 27 augustus in Museum Klok & Peel:  Oosterse Dagen slaan de brug naar China en Japan  Naast tentoongestelde klokken en bellen uit Azië maakt Museum Klok & Peel in Asten ook delen van deze cultuur zichtbaar. De “Oosterse Dagen” slaan daarmee een brug tussen de westerse en Aziatische cultuur, met name die van China en Japan. Op 26 en 27 augustus worden ze weer gehouden.  Dat betekent: twee dagen oosterse cultuur in optima forma in en rond het museum. Hoogtepunten op beide dagen zijn spetterende optredens van een groep Chinese danseressen (13.30 en 15.30 uur) en van een groep Taiko-trommelaars (14.30 uur). Nog meer muziek: sessies met klankschalen gedurende beide dagen.  De Oosterse Dagen, ooit begonnen met de presentatie van bonsaiboompjes, krijgen steeds meer het karakter van een echte beurs. Terwijl de kinderen zich leuk bezig kunnen houden met schminken, tangram, vlindersudoku en knutselen, kunnen de ouders genieten van demonstraties bonsai-kweken, maar ook van Japanse kalligrafie -, origami - , ikebana - en yoga-workshops. Men kan op de Oosterse dagen ook kennismaken met acupunctuur, moxa en cupping, reiki, Chinese voetmassage, energetische behandelingen, Thaise massage en shiatsu. Bijzonder zijn de geëxposeerde kimono's. Bezoekers kunnen ook alles leren over het bloemen stempelen op Sakuradoek. En natuurlijk: geen Oosterse Dagen zonder oosterse hapjes én spannende vechtsportdemonstraties, dit keer Jiu Jitsu. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gratis rondleidingen met informatieverstrekking over de Astense collectie Chinese klokken (dagelijks om 13.00 en om 15.00 uur.).  Oosterse Dagen, Museum Klok & Peel, Osteaderstraat 23, 5721WC Asten, zaterdag 26 en zondag 27 augustus, dagelijks tussen 12.00 en 17.00 uur 
Lees meer

Zomerprogramma gericht op ouders & kids

Na-apen in Museum Klok & Peel Zomervakantie! Tijd om er op uit te gaan en avonturen te beleven! Kom daarvoor naar  Museum Klok & Peel in Asten. Gedurende de zomervakantie valt daar van alles te beleven voor jong en oud. Erg leuk voor de kinderen is de interactieve doe-tocht 'Na-apen'. Wie weet kom je Tuurke, de museummascotte, wel tegen.  
Lees meer

1 2 3 4 ... 25 volgende >

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten