Voor ieder wat wils!

Museum Klok & Peel: voor ieder wat wils!

Na zoveel maanden lockdown zijn we blij dat we de horizon weer kunnen verleggen en snakken we weer naar een uitje. Voor wie graag wat onderneemt, is Museum Klok & Peel ideaal!

Museum Klok & Peel biedt voor ieder wat wils. Het is één museum met twee collecties: de grootste collectie luidklokken en carillons van over de hele wereld én de collectie Peel die laat zien hoe bijzonder nationaal park ‘De Groote Peel’ is en al sinds prehistorische tijden is geweest.
De combinatie van deze twee collecties is logisch als je weet dat Asten aan dit nationale park grenst en bovendien al meer dan 100 jaar de thuishaven is voor Kon. Eijsbouts klokkengieterij.
Niet voor niets werd het museum dit jaar opnieuw bekroond in de verkiezing ‘ANWB Leukste Uitje’.

Zomerprogramma

Het museum pakt nu speciaal voor de kinderen uit met een nieuwe doe-tocht: een grappig boekje, waarin Tuurke de museummascotte en zijn vriendje Vlinder de kinderen voor gaan in een avontuurlijke tocht door het hele museum. Voor de allerkleinsten is een doe-tocht op placemat beschikbaar. Zo ontdekken ze spelenderwijs. Leer hoe klokken gegoten en gestemd worden. Kinderen kunnen interactief aan de slag; je kunt zelf een klok luiden of het carillon bespelen.
De Groote Peel was altijd een ondoordringbaar natuurgebied. Ontdek wat dat heeft betekend. Kijk hoe groot het mammoet-skelet is, leer hoe vleermuizen vliegen of bekijk de vosjes in de vossenburcht. Het museum ligt te midden van prachtige thematuinen, waar je doorheen kunt dwalen of kunt bewonderen met een drankje of ijsje vanaf het terras van het museumcafé.
Voor wie tijd over heeft, starten bij het museum diverse wandel- en fietsroutes.
Dat en nog veel meer maakt het museum een onvergetelijke ervaring.

Bekijk ook onze speciale pagina over het zomerprogramma die wekelijks wordt geactualiseerd