Voor 30e keer Pompoendagen in Museum Klok & Peel Asten

Asten in herfstvakantie één groot pompoenfestijn

In en rond Museum Klok & Peel in Asten vinden de komende herfstvakantie (23 t/m 31 oktober) voor de 30e keer de Pompoendagen plaats. Vorig jaar moest het 6e lustrum worden afgeblazen vanwege corona. Nu staan de vele vrijwilligers te popelen om het publiek weer te laten genieten van het leukste uitje van de herfstvakantie. Vandaar het uitnodigende thema van de 30e Pompoendagen: We’ll meet again!

De organisatie zet ook vol in op samenwerking met de Astense winkeliers, het Centrummanagement en de VVV. Die presenteren in Asten-dorp een Pompoenfestijn.

Nieuw: Kalebassenbos en pompoenwaag
De Pompoendagen in en rond Museum Klok & Peel zijn gericht op jonge gezinnen. Op basisschoolkinderen die samen met ouders of grootouders een leuke herfstvakantieactiviteit willen ondernemen. Het programma draait dagelijks van 12:00 tot 17:00 uur.
In het Kalebassenbos kunnen de allerkleinste bezoekers op avontuur met Pompelientje Peelpompoen, Bella de Bell en Tuurke, de museummascotte. Ouderen zullen er vooral opkijken van de sfeervolle Halloweentunnel en van de ‘Droomvlucht van de kalebassen’.
De Oranjerie biedt glas in lood maken; demonstratie pompoenstukjes en pompoen snijwerk maken.
Buiten op het veld vind je pompoen snijden en kaarsjes en zeepjes maken.
Een gloednieuwe attractie is de exclusieve pompoenwaag, waarin kinderen zich op originele wijze kunnen laten wegen. Verder is er een speeltuintje.

Genieten, kijken & doen
Een bezoek aan de Pompoendagen is genieten van een ongekende najaarskleurenpracht. De uitstalling van allerlei soorten pompoenen stemt altijd vrolijk. Blikvangers dit jaar zijn pompoenmannequins in de Klankentuin en een indrukwekkende adelaar in de terrastuin.
Bezoekers verbazen zich steevast over de creatieve gebruiksmogelijkheden van pompoenen en kalebassen. Maar ook over de lekkere gerechten die je ervan kunt maken. Met de verse pompoensoep worden de Pompoendagen ook een feest voor de smaakpapillen.
Maar het belangrijkste is toch het kinderfeest. Samen met je ouders pompoensnijden tijdens de Pompoendagen bij het museum is een ervaring die een leven lang kan bijblijven. Dat komt ook door de feestelijke ambiance waarin dat gebeurt.

Artiesten & workshops
Sfeerverhogend zijn de optredens en workshops. De artiesten die daarbij acte de presence geven komen allemaal uit Asten en directe omgeving.
Het luister&doeprogramma ziet er als volgt uit: za 23 oktober: live muziek Soft Touch; zo 24 oktober grimeersessies Facepainting Hilke; live muziek Miriam Zingt; ma 25 oktober livemuziek De Straotzangers; di 26 oktober livemuziek Eric Tienhoven; wo 27 oktober djembeeworkshops Helmie Huijgens; livemuziek EmenEm; do 28 oktober livemuziek troubadour Hans van Gorp; vr 29 oktober livemuziek Toffel Vier; za 30 oktober livemuziek Peter Berkers; zo. 31 oktober grimeersessies Facepainting Hilke; livemuziek Gerard van Kol en tot slot Halloween-optocht.

Samenwerking
De samenwerking met het Pompoenfestijn in Asten centrum krijgt gestalte via een sprookjesachtig treintje. Dat pendelt van maandag 25 oktober t/m zondag 31 oktober dagelijks tussen 12.00 tot 17.30 uur in een 20 minutenverbinding tussen museum en gemeentehuis op en neer.
Bij beide opstapplaatsen en bij alle deelnemende winkels ligt een gratis speurtocht klaar waarmee kinderen op letterjacht kunnen. Na het vinden van een slogan kan bij de VVV een prijsje worden opgehaald. Ook kunnen er op de Pompoendagen en bij het Pompoenfestijn selfies worden gemaakt. Eenmaal gepost op Instagram en voorzien van de hashtag #pompoenfestijnAsten dingen ze mee naar iedere dag een leuke prijs.

Halloweenoptocht
De slotzondag 31 oktober is uitgeroepen tot gezamenlijke Halloweendag. Kinderen die dan verkleed naar de Pompoendagen komen, krijgen bij het museum een presentje. Om 17.00 uur lopen ze in een Halloween-optocht naar het centrum. Ook kinderen die níet bij het museum zijn geweest mogen aansluiten. Omdat het dan al donker is, kunnen van thuis meegebrachte lampionnen worden meegedragen. Kinderen met uitgesneden Halloween-pompoenen kunnen met het treintje mee. Op de route museum-dorpscentrum is publiek natuurlijk van harte welkom. De mooist verklede kinderen kunnen een prijsje winnen.

Meer informatie: zie www.museumklokenpeel.nl/pompoendagen