Death Valley De Peel

Routes, educatieprogramma en boek zijn ook in 2021 beschikbaar in Museum Klok en Peel

Opdat we weten, beseffen en nooit vergeten.

In De Peel zijn honderden mensen bezig geweest met activiteiten omtrent 75 jaar vrijheid. Hun inspanningen resulteerden in 2019 en 2020 in een bont scala aan bevrijdings- en herdenkingsactiviteiten. Veel van die activiteiten zijn gelieerd zijn aan het samenwerkingsprogramma Death Valley De Peel, geïnitieerd en aangejaagd door Museum Klok & Peel in Asten.

Het project Death Valley De Peel was de kapstok waaraan meer dan 150 herdenkings- en bevrijdingsactiviteiten in De Peel zijn opgehangen. Speciaal voor de herdenkingsjaren zijn er naast de activiteiten bijzondere (fiets)routes gerealiseerd, is er een Peelbreed educatieprogramma opgetuigd en is er een verhalenboek uitgegeven. De routes, het educatieprogramma en het boek zijn ook in 2021 beschikbaar.

Het museum werkt in dit project samen met de 6 Peelgemeenten Helmond, Asten, Deurne, Someren, Gemert-Bakel en Laarbeek. In deze gemeenten wonen samen meer dan 220.000 inwoners. Daarnaast spelen Brabant Remembers, vfonds, Waterschap AA en Maas en meer dan 50 organisaties in De Peel een grote rol in het project. We werken samen om de verhalen door te vertellen uit De Peel, Brabant en Nederland.

Meer weten over dit project? Bekijk de website www.deathvalleydepeel.nl