Leerzame proefjes tijdens de meivakantie. Doe-tocht over geluid in.

Leerzame proefjes tijdens de meivakantie

Doe-tocht over geluid in Museum Klok & Peel

Heb je ooit het geluid van een wulp gehoord? Sowieso: waar komt geluid vandaan? Om een antwoord te vinden op zulke vragen neemt Tuurke, de mascotte van Museum Klok & Peel in Asten,  je tijdens de meivakantie (24 april tot en met 7 mei) mee op een doe-tocht door het museum. Je leert daar van alles over geluid door middel van leuke proefjes.

De doe-tocht is speciaal ontwikkeld voor kinderen van de basisschool en leidt jullie op een speelse manier door de razend interessante collecties van het Museum Klok & Peel. De doe-tocht zit bij de gewone entreeprijs inbegrepen en is dus eigenlijk hartstikke gratis.
Bij de receptie van het museum krijg je een ballon. Pas op, die is niet bedoeld om bij een feestje te gebruiken. De ballon is nodig bij een van de proeven die in de Oranjerie van het museum gedaan kunnen worden. Wat die ballon te maken heeft met geluid verklappen we nog niet. Wat we wel kunnen verklappen is, dat jullie zelf een primitieve telefoon kunnen maken. Verder kunnen jullie geluid zichtbaar maken met behulp van water en een stemvork!