Kruidendagen 2015 'Peels genieten'

Kruidendagen op 27 en 28 juni

Een weekend lang “Peels Genieten” in en rondom de museumtuin van Klok & Peel

 Jong en oud kan op 27 en 28 juni van 12.00 tot 17.00 uur genieten van kruiden in allerlei facetten in de prachtige museumtuin en Oranjerie. Er is veel  te zien, te ruiken en te proeven in de stands die staan opgebouwd. 

Kruidenplanten
In de prachtige museumtuin kunt u genieten van planten en kruiden, van  diverse streekproducten en  over kruiden en planten is er volop informatie te krijgen. Er zijn namelijk  specialisten  aanwezig met ieder hun eigen vakgebied. Deze specialisten kunnen niet alleen van alles vertellen over het gebruik van bijvoorbeeld kruiden maar ook over de verzorging.  Ook  is er  een plantendokter. Heeft u thuis een zieke plant? Neem dan een foto of de plant zelf mee om antwoorden op uw vragen te krijgen.. 

In het museumcafé en op het terras kunt u genieten van de lekkere hapjes van een high tea. In de Kruidenschob van het museum en in de Kruidentuin kunnen bezoekers verschillende kruidentheeën en kruidencake proeven.  Op zaterdag 27 juni is  het Elkerliek ziekenhuis  aanwezig om voorlichting en  informatie te geven over pollen en hooikoorts en over wat men kan doen om hooikoortsklachten te verminderen. 

Kunst uit de Peel
Er is in de tuin  kunst aanwezig in de vorm van landschapsculpturen van Dirk Verberne uit Helenaveen, maar er is meer. In de Oranjerie esposeren en schilderen leden van  o.a. Atelier De Peelse School, Schilderschool Art en So enCurry’s schilderwerken op steigerplanken. Van Wildlife Art Galerie uit Neerkant hangen schilderijen in de hal en kunt u kunstkaarten kopen.

Op beide dagen is er live muziek en kunt u genieten van de Liesselse troubadour Gerard van Kol met zijn liedjes over de Peel en Brabant.