Actueel

Lezingenreeks 'Dodenvallei De Peel'

De gezamenlijke Peellandse erfgoedinstellingen brengen met 'Dodenvallei De Peel' een lezingenreeks van vier avonden. Tijdens deze lezingen gaat men in op oorlogsthema's die tijdens de Tweede Wereldoorlog diepe indruk maakten op de mensen in de Peel. Ook de jaarlijkse busexcursie wordt opgehangen aan het thema 'Dodenvallei De Peel'.  Kijk in deze flyer voor meer informatie.
Lees meer

Wij doen mee aan de Brabant Stoet op zondag 16 september

Op zondagmiddag 16 september trekt de Brabant Stoet vanaf 14.00 uur door de historische binnenstad van Bergen op Zoom. Dit is de grootste optocht die er ooit in Brabant is georganiseerd. In de Brabant Stoet lopen en rijden meer dan honderd voorbeelden mee van lopende en rijdende cultuur. De deelnemers komen uit tal van plaatsen in Noord-Brabant en uit de Belgische provincies Antwerpen en Vlaams Brabant. De Brabant Stoet kan gratis worden bijgewoond.   
Lees meer

Concert Gospelkoor - Opzwepende gospelmuziek in de Oranjerie

Gospelkoor Orinoco brengt op zondagmiddag 16 september een swingende gospel muziekvoorstelling bij Museum Klok & Peel in Asten.  Het optreden start om 14.00 uur in de Oranjerie.     
Lees meer

Op jacht met Tuurke - Prehistorisch Zomerprogramma voor ouders & kids

Zomervakantie! Tijd om er op uit te gaan en avonturen te beleven! Voor een avontuur waarbij je duizenden jaren terug gaat in de tijd kun je terecht in Museum Klok & Peel in Asten. Gedurende de zomervakantie valt daar van alles te beleven voor jong en oud. Speciaal voor de jeugd is er tot en met 22 augustus de interactieve doe-tocht ‘Op jacht met Tuurke’.
Lees meer

Opening nieuwe expositie

Mevrouw Adriana Esmeijer, directeur van het Prins Bernhard Cultuur Fonds, kwam donderdagmiddag 24 mei superlatieven tekort om haar enthousiasme voor het Astense museum in woorden te vangen. Zij mocht samen met burgemeester Hubert Vos en mevrouw J. van den Brink-Roosen uit Deurne de nieuwe natuurhistorische afdeling De Peel aan Zee openen. Het prominente drietal deed dat met een druk op de befaamde rode knop, waarmee een indrukwekkende animatie tot leven werd gewekt van het leven in de oerzee die in het mioceen - 10 miljoen jaar geleden - tot voorbij de Peel reikte. In die animatie zwemmen haaien, dolfijnen en een enorme vinvis rond. Maar er is nog veel meer. De nieuwe expositie wordt gedragen door fossielen en/of levensgrote reconstructies van iconische dieren uit verschillende tijdvakken: onder andere een oerrund, een edelhert, een grottenbeer, een mammoet en een mastodont die uit een préhistorisch Peelmoeras kruipt. Volop beleving dus in de nieuwe museumafdeling.
Lees meer

1 2 3 4 ... 31 volgende >

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten