Actueel

Singing Bronze Foundation maakt klinkende start. Provincie Noord-Brabant onderschrijft belang van Singing Bronze Foundation

In februari van dit jaar heeft het bestuur van Museum Klok & Peel aangekondigd dat het Internationaal Expertisecentrum voor Campanologie, onder de naam Singing Bronze Foundation, van start is gegaan. Deze nieuwe stichting krijgt een sterk ondersteunende rol in de realisatie van een aantal grote toekomstige plannen van Museum Klok & Peel in Asten.
Lees meer

Design maakt pompoendagen museum Asten extra feestelijk

Terwijl de jonge Lei bezit nam van de kleurige Mondriaan-bellenschommel, voltooiden burgemeester Hubert Vos van de gemeente Asten en directeur Jan van Dijk van Rabobank Peelland Zuid eendrachtig een designpuzzel. Daarmee opende het drietal gezamenlijk de 27e editie van de Pompoendagen in Asten.
Lees meer

Op zoek naar de laatste getuigen WOII. Ophaaldag crossroads in Klok & Peel

“Vertel es!” Persoonlijke verhalen rondom de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant Kent u of heeft u een verhaal over de Tweede Wereldoorlog? En wilt u dat verhaal graag vertellen en doorgeven aan de toekomst? Kom dan naar Museum Klok en Peel in Asten op 10 oktober en deel uw verhaal met ons!  
Lees meer

Nieuwe permanente tentoonstelling 'Klank van de Lage Landen' geopend

“De social media van nu zijn de radio van gisteren en de beiaarden van eergisteren. Klokken en beiaarden vormen de meest welluidende communicatiemiddelen uit de geschiedenis.” Met die stelling leidde dr. Luc Rombouts vanmiddag de opening in van de nieuwe permanente tentoonstelling ‘Klank van de Lage Landen’ in Museum Klok & Peel in Asten.
Lees meer

Ernst de Corte brengt 'Het lied van mijn vader' naar Museum Klok & Peel

Een kalende man achter een vleugel en bij hem naast het pianokrukje een kleine jongen in korte broek. Die kleine jongen is nu zelf een kalende man en achter de vleugel zit een ander. Toch lijkt er niet veel veranderd voor Ernst de Corte. Onder pianobegeleiding van Guus Westdorp zingt hij liedjes van wijlen zijn vader Jules de Corte. Zondagmiddag 24 september is het duo De Corte/Westdorp te zien en te horen in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten.
Lees meer

1 2 3 4 ... 26 volgende >

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten