Actueel

Lezing: Luc Rombouts spreekt over ‘Klok en geloof

De klok en het geloof zitten in een onwrikbaar hecht verband aan elkaar vastgeklonken. Al sinds mensenheugenis beschouwen mensen de klok als intermediair tussen hemel en aarde, als een koerier die op de golven van haar eigen geluid heen en weer pendelt tussen God en de mensen.  De man die daar bevlogen over kan vertellen is dr. Luc Rombouts, bekend van Museum Klok & Peel.
Lees meer

Museum Klok & Peel pakt uit tijdens kerstvakantie

Museum in Wintersfeer: hét kerstuitje in de Peel Met de Kerst rinkelen de zilveren belletjes van Rudolph the Red-Nosed Reindeer en zijn maatjes, klingelt de handbel van ho-ho-ho de Kerstman en jubelen vanuit de kerktorens de vredesklokken vanwege de geboorte van 't klein Jezuke. De uitgelezen plek om samen de sfeer van al die vrolijkheid te beleven is Museum Klok & Peel in Asten. Dat vormt tijdens de aanstaande Museum in Wintersfeer-weken hét Kerstuitje in de Peel voor jong en oud.  
Lees meer

Gedeputeerde Henri Swinkels bij opening expositie Klokkenroof

'Positieve inspiratie putten uit de grote oorlogsverhalen'   ASTEN, 7 december- „Het is van maatschappelijk belang om grote oorlogsverhalen uit het verleden te blijven vertellen, zodat mensen er inspiratie uit kunnen putten om er in het heden iets positiefs mee te doen. Een prachtig voorbeeld levert Fried van den Brand uit Sint-Oedenrode die op basis van zijn herinneringen aan de klokkenroof in actie kwam voor de restauratie van zijn parochiekerk en het aanvullen van het Rooise klokkenbezit.”  
Lees meer

Kerstconcert Timeless in Oranjerie Astens museum

Swingend optreden in Museum Klok & Peel Zondagmiddag 17 december verzorgt Zangroep Timeless uit Someren-Eind vanaf 14.00 uur een gevarieerd kerstconcert in de Oranjerie van Museum Klok & Peel. De zanggroep belooft de luisteraars de 'ultieme kerstsfeer'.
Lees meer

Concert Straotzangers en Blaaskapel de Walsberg

De twee muziekgroepen die zondagmiddag 26 november te zien en te horen zijn in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten zijn totaal verschillend. Maar mannenzanggroep De Straotzangers uit Asten en Blaaskapel de Walsberg kunnen wel een hele bijzondere combinatie vormen.      
Lees meer

1 2 3 4 ... 27 volgende >

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten