Actueel

Klooster schenkt eeuwenoude klok aan Museum Klok & Peel

De functie van dit voor Asten bijzondere klokje komt te vervallen nu de paters van het Heilig Hart het dorp verlaten. Het klokje riep daar de bewoners van het klooster aan de  Wilhelminastraat samen en gaat niet mee naar het nieuwe verblijf . Rector Rein van Langen droeg deze bijzondere klankbron over aan Museum Klok & Peel, in de persoon van voorzitter Harry van der Loo. Het zal daar blijvend herinneren aan de paters en hun jarenlange grote bijdrage aan Asten en omgeving. Omgekeerd zal het indrukwekkende werk “Zingend Brons; 500 jaar beiaardmuziek in de lage landen en de Nieuwe Wereld”, overhandigd door Harry van der Loo, een goed plaatsje krijgen in Teteringen, de nieuwe woonplaats van de paters.  
Lees meer

De Peel aan Zee

Loop tussen de oerdieren in Museum Klok & Peel Wist je dat Museum Klok & Peel een nieuwe afdeling heeft, waarin je terugreist naar de oertijd? In de ‘De Peel aan Zee’ zal je je verbazen over de grote dieren die er vroeger in Nederland leefden. Slechts weinig mensen weten dat 10 miljoen jaar geleden een oerzee tot voorbij Eindhoven liep. Dit kun je nu zelf ervaren! Een indrukwekkende videoprojectie geeft je namelijk het gevoel te zwemmen tussen de prehistorische haaien, dolfijnen en een enorme vinvis. Maar dat is niet alles wat er te beleven valt! Verschillende fossielen en levensgrote reconstructies van iconische dieren nemen je mee terug in de tijd. Denk hierbij aan onder andere een oeros, een edelhert, een grottenbeer, een echt mammoetskelet en een mastodont, die uit een prehistorisch Peelmoeras kruipt. Er valt van alles te beleven dus, in deze nieuwe museumafdeling!  
Lees meer

Kerststalletje uit Jezus' tijd in Museum Klok & Peel

Nieuw pronkstuk trekker voor twaalfdaags kerstevenement Museum Klok & Peel in Asten heeft een nieuw pronkstuk cadeau gekregen: een kerststalletje annex kerstgroep, gesneden uit zogenaamde 'witte turf', die zo'n tweeduizend jaar geleden is gevormd, ofwel in de tijd dat Jezus-Christus werd geboren. De witte turfbrokken waaruit de kerststal is gemaakt komen uit noord-Duitsland, uit de Esterweger groeve in de deelstaat Nedersaksen.   
Lees meer

Concert in kerstsfeer door Incantare op 16 december

Met een warm gevoel de kerst tegemoet Zangroep Incantare is zondagmiddag 16 december vanaf 14.00 uur te zien en te horen in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten. Zij brengen de luisteraars een muzikaal programma afgewisseld met prijswinnende kerstgedichten geschreven door Piet Snijders.   
Lees meer

Concert Pro et Contra bij Klok & Peel

Muziekgroep Pro et Contra is al decennia een begrip in de peelstreek. Op zondagmiddag 18 november is de groep vanaf 14.00 uur te zien en te horen in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten. Zij brengen de luisteraars een afwisselend muzikaal programma en zelfs een primeur. Een tekst van Gerard van de Moosdijk, op muziek gezet door Joop Martens van de muziekgroep.
Lees meer

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten