Actueel

Prachtige Renaissance-klok van Museum Klok & Peel in 't Kröller-Müller

Prachtige Renaissance-klok uit Museum Klok & Peel in 'Als Kunst je lief is'  Astense klok in 't Kröller-Müller In het Museum Kröller-Müller in Otterlo is onlangs de tentoonstelling 'Als Kunst je lief is' geopend. Daarin worden tot 3 februari 2019 zo'n 80 kunstwerken getoond die de afgelopen tien jaar aan het Nederlands openbaar kunstbezit zijn toegevoegd met steun van de Vereniging Rembrandt. Een van de pronkstukken is de Van den Gheinklok uit 1540 die in 2016 werd aangekocht voor Museum Klok & Peel. De klok is niet alleen te zien maar ook te horen. De klank van deze luidklok is opgenomen en wordt ter plekke ten gehore gebracht.  
Lees meer

Lezingenreeks 'Dodenvallei De Peel'

De gezamenlijke Peellandse erfgoedinstellingen brengen met 'Dodenvallei De Peel' een lezingenreeks van vier avonden. Tijdens deze lezingen gaat men in op oorlogsthema's die tijdens de Tweede Wereldoorlog diepe indruk maakten op de mensen in de Peel. Ook de jaarlijkse busexcursie wordt opgehangen aan het thema 'Dodenvallei De Peel'.  Kijk in deze flyer voor meer informatie.
Lees meer

Wij doen mee aan de Brabant Stoet op zondag 16 september

Op zondagmiddag 16 september trekt de Brabant Stoet vanaf 14.00 uur door de historische binnenstad van Bergen op Zoom. Dit is de grootste optocht die er ooit in Brabant is georganiseerd. In de Brabant Stoet lopen en rijden meer dan honderd voorbeelden mee van lopende en rijdende cultuur. De deelnemers komen uit tal van plaatsen in Noord-Brabant en uit de Belgische provincies Antwerpen en Vlaams Brabant. De Brabant Stoet kan gratis worden bijgewoond.   
Lees meer

Concert Gospelkoor - Opzwepende gospelmuziek in de Oranjerie

Gospelkoor Orinoco brengt op zondagmiddag 16 september een swingende gospel muziekvoorstelling bij Museum Klok & Peel in Asten.  Het optreden start om 14.00 uur in de Oranjerie.     
Lees meer

Op jacht met Tuurke - Prehistorisch Zomerprogramma voor ouders & kids

Zomervakantie! Tijd om er op uit te gaan en avonturen te beleven! Voor een avontuur waarbij je duizenden jaren terug gaat in de tijd kun je terecht in Museum Klok & Peel in Asten. Gedurende de zomervakantie valt daar van alles te beleven voor jong en oud. Speciaal voor de jeugd is er tot en met 22 augustus de interactieve doe-tocht ‘Op jacht met Tuurke’.
Lees meer

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten