Actueel

Internationale poppen en figuratieve kunst op 12 april in Asten te bewonderen

DABIDA, de vereniging van Nederlandse en Belgische poppenkunstenaars, houdt op zondag 12 april haar jaarlijkse expositie in Museum Klok & Peel in Asten. Wie bij poppenkunst denkt aan de antieke porseleinen poppen, babypoppen en speelgoed heeft het helemaal mis. DABIDA laat zien dat het meer is dan zomaar een pop maken: het is een heel speciale kunstvorm. De expositie op zondag 12 april is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Lees meer

Museum Klok & Peel leukste uitje van Noord-Brabant

Belangrijke toeristische opsteker voor Asten en regio Vandaag is Museum Klok & Peel  in het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag uitgeroepen tot leukste uitje van Noord-Brabant 2015. Het grote netwerk van vrienden en vrijwilligers, bezoekers en leden van de ANWB zorgden voor een klinkende overwinning. Als leukste uitje van Nederland werd opnieuw de Efteling verkozen. Twee successen om trots op te zijn!
Lees meer

Ondanks mist toch zonsverduistering te zien bij Museum Klok & Peel

Vol spanning waren er 80 motorrijders en andere geïnteresseerden afgereisd naar Sterrenwacht Jan Paagman Asten en Museum Klok & Peel om de gedeeltelijke zonsverduistering mee te maken.
Lees meer

Optreden van Simits (klezmermuziek) in de Oranjerie van het museum

Op zondag 22 maart klinkt er vanaf 14.00 weer muziek in de Oranjerie van Klok & Peel. Te gast zijn Simits. Deze groep speelt Jiddische muziek.
Lees meer

Zonsverduistering van dichtbij bij Jan Paagman Sterrenwacht en Museum Klok & Peel

Op vrijdag 20 maart  aanstaande vindt een unieke gebeurtenis plaats. In de ochtenduren schuift de maan een stuk voor de zon. We spreken van een gedeeltelijke zonverduistering. Bij de Jan Paagman Sterrenwacht en in Museum Klok & Peel kunt u deze verduistering van dichtbij meemaken en er meer informatie over krijgen.
Lees meer

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten