Actueel

Themamiddag voor kinderen Vogels in de winter op 28 januari

Op woensdag 28 januari aanstaande zijn kinderen van 6 tot en met 12 jaar van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom in Museum Klok & Peel.
Lees meer

Museum in Wintersfeer in Museum Klok & Peel Asten van 26 december t/m 4 januari

In de kerstvakantie kunnen bezoekers dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur een gezellige dag beleven in Museum Klok & Peel. Op vaste tijden vinden er gratis rondleidingen door de collecties van het museum plaats. De rondleider kan u achtergrondinformatie geven over de museumstukken en waar mogelijk dingen demonstreren en laten horen. Denk hierbij aan het luiden van een klok of het laten klinken van een Japanse gong.
Lees meer

Concert in Kerstsfeer Forever Young 17 december

Gemengd koor Forever Young geeft op woensdag 17 december 2014 een concert in Kerstsfeer in de Oranjerie van Museum Klok & Peel. Deze avond wordt het Kerstverhaal voorgelezen en dit wordt met toepasselijke liedjes afgewisseld. Het optreden begint om 19:30.
Lees meer

Brabant Bokaal voor museum voorzitter

Op maandag 3 november is de Brabant Bokaal 2014 toegekend aan Harry van der Loo, voorzitter van Museum Klok & Peel in Asten. Van der Loo is een van de drie personen aan wie de onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant dit jaar werd uitgereikt. De museumvoorzitter ziet de prijs vooral als een aanmoediging voor verdere duurzame ontwikkeling van Museum Klok & Peel. De Brabant Bokaal werd in CHV Noordkade Veghel uitgereikt door Wim van de Donk, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Van der Loo kreeg de onderscheiding vanwege zijn ‘bevlogen, tomeloze  en enthousiasmerende inzet voor het vernieuwen en herstructureren van Museum Klok & Peel.’ Van de Donk zei diep onder de indruk te zijn van de ontwikkeling die het museum heeft doorgemaakt. Zelfs prinses Beatrix, die als toenmalig koningin het vernieuwde museum in 2012 heropende, is ‘fan’ van Klok & Peel, aldus de commissaris.   
Lees meer

Verborgen Museumschatten in Museum

Op 8 juli jl. vonden in Museum Klok & Peel de opnames plaats van Verborgen Museumschatten, een nieuw programma van Omroep Brabant. Deze uitzending is op zaterdag 22 november om 18.44 uur te zien...
Lees meer

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten