Actueel

Verborgen Museumschatten in Museum

Op 8 juli jl. vonden in Museum Klok & Peel de opnames plaats van Verborgen Museumschatten, een nieuw programma van Omroep Brabant. Deze uitzending is op zaterdag 22 november om 18.44 uur te zien...
Lees meer

Klok & Peel meest gastvrij in ANWB-museumcheck

Klok en Peel Museum Asten is in de top 3 geëindigd bij de ANWB Museumcheck. Die is vorig jaar in oktober en november gehouden in samenwerking met de Museumvereniging in 27 musea in Nederland. De 27 musea scoren gemiddeld een 8,1 op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid. Naast Klok & Peel scoorden het Continium in Kerkrade en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk met een gemiddelde van 8,7 op beide onderdelen.
Lees meer

Klok & Peel wint Museumprijs 2014

Klok & Peel Museum Asten mag zich een jaar lang ‘museum van het jaar’ noemen. Het natuurhistorisch en klok- en beiaardmuseum won donderdagmiddag 3 april de landelijke BankGiro Loterij Museumprijs 2014. Door een intensieve campagne van zeven weken en de inzet van 150 vrijwilligers behaalde Klok & Peel bijna de helft van alle uitgebrachte publieksstemmen. Even na 14.30 uur kon het hoge woord van museumvoorzitter Harry van der Loo eruit: ‘We hebben ‘m!’  
Lees meer

Topdrukte in museum Asten bij opnames Kunst & Kitsch

Ruim duizend bezoekers kwamen maandag 22 april af op de opnames van het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch in Klok & Peel Museum Asten. De grote belangstelling zet het vorig jaar vernieuwde museum nog meer op de kaart.
Lees meer

Koningin opent museum Asten met Beatrix-klok

Op 24 april 2012 opende Hare Majesteit de Koningin het vernieuwde Klok & Peel Museum Asten. De opening was de afronding van een intensief hervormingsproces en tegelijk de start van een boeiende nieuwe fase. Wat begon als twee gescheiden collecties is nu een samenhangend geheel met bovenregionale allure. Klok en Peel, twee werelden in harmonie. In een moderne omgeving die mensen van elke leeftijd van nieuw naar oud voert, en van oud naar nieuw. Een bezoek aan het nieuwe museum geeft het beste van alle tijden: een eigentijdse beleving van een luisterrijk verleden.  
Lees meer

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten