Actueel

Brabant Bokaal voor museum voorzitter

Op maandag 3 november is de Brabant Bokaal 2014 toegekend aan Harry van der Loo, voorzitter van Museum Klok & Peel in Asten. Van der Loo is een van de drie personen aan wie de onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant dit jaar werd uitgereikt. De museumvoorzitter ziet de prijs vooral als een aanmoediging voor verdere duurzame ontwikkeling van Museum Klok & Peel. De Brabant Bokaal werd in CHV Noordkade Veghel uitgereikt door Wim van de Donk, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Van der Loo kreeg de onderscheiding vanwege zijn ‘bevlogen, tomeloze  en enthousiasmerende inzet voor het vernieuwen en herstructureren van Museum Klok & Peel.’ Van de Donk zei diep onder de indruk te zijn van de ontwikkeling die het museum heeft doorgemaakt. Zelfs prinses Beatrix, die als toenmalig koningin het vernieuwde museum in 2012 heropende, is ‘fan’ van Klok & Peel, aldus de commissaris.   
Lees meer

Verborgen Museumschatten in Museum

Op 8 juli jl. vonden in Museum Klok & Peel de opnames plaats van Verborgen Museumschatten, een nieuw programma van Omroep Brabant. Deze uitzending is op zaterdag 22 november om 18.44 uur te zien...
Lees meer

Grootste pompoenevenement van Nederland in Asten

Van zaterdag 18 tot en met zondag 26 oktober aanstaande zijn er meer dan 23.000 pompoenen te zien tijdens de Pompoendagen bij Museum Klok & Peel. Het thema van de Pompoendagen 2014 is “De Gouden Eeuw”.
Lees meer

Klok & Peel meest gastvrij in ANWB-museumcheck

Klok en Peel Museum Asten is in de top 3 geëindigd bij de ANWB Museumcheck. Die is vorig jaar in oktober en november gehouden in samenwerking met de Museumvereniging in 27 musea in Nederland. De 27 musea scoren gemiddeld een 8,1 op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid. Naast Klok & Peel scoorden het Continium in Kerkrade en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk met een gemiddelde van 8,7 op beide onderdelen.
Lees meer

Klok & Peel wint Museumprijs 2014

Klok & Peel Museum Asten mag zich een jaar lang ‘museum van het jaar’ noemen. Het natuurhistorisch en klok- en beiaardmuseum won donderdagmiddag 3 april de landelijke BankGiro Loterij Museumprijs 2014. Door een intensieve campagne van zeven weken en de inzet van 150 vrijwilligers behaalde Klok & Peel bijna de helft van alle uitgebrachte publieksstemmen. Even na 14.30 uur kon het hoge woord van museumvoorzitter Harry van der Loo eruit: ‘We hebben ‘m!’  
Lees meer

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten