Actueel

Opening nieuwe expositie

Mevrouw Adriana Esmeijer, directeur van het Prins Bernhard Cultuur Fonds, kwam donderdagmiddag 24 mei superlatieven tekort om haar enthousiasme voor het Astense museum in woorden te vangen. Zij mocht samen met burgemeester Hubert Vos en mevrouw J. van den Brink-Roosen uit Deurne de nieuwe natuurhistorische afdeling De Peel aan Zee openen. Het prominente drietal deed dat met een druk op de befaamde rode knop, waarmee een indrukwekkende animatie tot leven werd gewekt van het leven in de oerzee die in het mioceen - 10 miljoen jaar geleden - tot voorbij de Peel reikte. In die animatie zwemmen haaien, dolfijnen en een enorme vinvis rond. Maar er is nog veel meer. De nieuwe expositie wordt gedragen door fossielen en/of levensgrote reconstructies van iconische dieren uit verschillende tijdvakken: onder andere een oerrund, een edelhert, een grottenbeer, een mammoet en een mastodont die uit een préhistorisch Peelmoeras kruipt. Volop beleving dus in de nieuwe museumafdeling.
Lees meer

Concerten saxofoniste Joke van Loon en vijf musicalstudenten

Jong talent in Oranjerie Klok & Peel ASTEN – In het Museum Klok & Peel in Asten wordt op zondagmiddag 17 juni een sprankelend concert gegeven. Saxofoniste Joke van Loon brengt deze dag muziek met een Spaans tintje daarnaast brengen vijf jonge talenten musicalsongs ten gehore. De muzikanten zijn vanaf 14.00 uur te zien en te horen in de Oranjerie van het Astense museum.    
Lees meer

Feestelijk einde Meivakantie in de Oranjerie. Goocheltrucs en kinderliedjes bij Klok & Peel

In Museum Klok & Peel in Asten luidt de muzikale goochelaar Rolando  zondag 6 mei met veel magie de meivakantie uit. Hij brengt twee shows met liedjes en goocheltrucs in de Oranjerie, een van 13.30 tot 14.30 uur en een van 15.00 tot 16.00 uur. De shows verschillen een beetje van elkaar. Beide shows bezoeken kan!
Lees meer

Concert Brak water in de Oranjerie

De groep brengt ‘Vrolijke droevigheid en ander ongemak’. Zo omschrijft Brak Water althans haar muziek. Op zondagmiddag 15 april brengt het gezelschap zijn Nederlandstalige luistermuziek ten gehore in Museum Klok & Peel in Asten. Vanaf 14.00 uur is Brak Water te vinden in de Oranjerie van het Astense museum. 
Lees meer

Persbericht Museum pronkt met bijzondere middeleeuwse klok tijdens Museumweek

Het had niet veel gescheeld of het pronkstuk dat tijdens de Museumweek in Museum Klok & Peel centraal staat, was er niet meer geweest. De middeleeuwse Vanden Gheinklok klok ontsnapte in de 2e wereldoorlog - tijdens en na de klokkenroof - namelijk meerdere keren aan de smeltoven. Het was zelfs een gelukkige omstandigheid dat de klok door de bezetter uit de kerktoren werd gehaald. Was zij blijven hangen, dan was ze samen met de toren verwoest toen die tijdens de bevrijding werd opgeblazen.
Lees meer

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten