Actueel

Renaissance-klok weer terug uit Kröller-Müller Museum.

‘De Klok die mazzel had’ weer te zien in Museum Klok & Peel
Lees meer

Doe-tocht voor kinderen: De Wulp - Wachter van de Peel

De wulp, WACHTER VAN DE PEEL Hij vliegt bij gevaar hoog in de lucht en waarschuwt zijn soortgenoten en andere dieren op de grond. Kom naar Museum Klok & Peel en ontdek deze bijzondere vogel. Bekijk de wulp van dichtbij, luister naar zijn lokroep en herken hem aan zijn gebogen snavel. Leer ook (stelt-)lopen als een wulp. En kun jij je eten verzamelen zoals hij dat doet? Vanaf nu tot en met zondag 10 maart kunnen kinderen deze leerzame tocht ondernemen. 
Lees meer

Klooster schenkt eeuwenoude klok aan Museum Klok & Peel

De functie van dit voor Asten bijzondere klokje komt te vervallen nu de paters van het Heilig Hart het dorp verlaten. Het klokje riep daar de bewoners van het klooster aan de  Wilhelminastraat samen en gaat niet mee naar het nieuwe verblijf . Rector Rein van Langen droeg deze bijzondere klankbron over aan Museum Klok & Peel, in de persoon van voorzitter Harry van der Loo. Het zal daar blijvend herinneren aan de paters en hun jarenlange grote bijdrage aan Asten en omgeving. Omgekeerd zal het indrukwekkende werk “Zingend Brons; 500 jaar beiaardmuziek in de lage landen en de Nieuwe Wereld”, overhandigd door Harry van der Loo, een goed plaatsje krijgen in Teteringen, de nieuwe woonplaats van de paters.  
Lees meer

De Peel aan Zee

Loop tussen de oerdieren in Museum Klok & Peel Wist je dat Museum Klok & Peel een nieuwe afdeling heeft, waarin je terugreist naar de oertijd? In de ‘De Peel aan Zee’ zal je je verbazen over de grote dieren die er vroeger in Nederland leefden. Slechts weinig mensen weten dat 10 miljoen jaar geleden een oerzee tot voorbij Eindhoven liep. Dit kun je nu zelf ervaren! Een indrukwekkende videoprojectie geeft je namelijk het gevoel te zwemmen tussen de prehistorische haaien, dolfijnen en een enorme vinvis. Maar dat is niet alles wat er te beleven valt! Verschillende fossielen en levensgrote reconstructies van iconische dieren nemen je mee terug in de tijd. Denk hierbij aan onder andere een oeros, een edelhert, een grottenbeer, een echt mammoetskelet en een mastodont, die uit een prehistorisch Peelmoeras kruipt. Er valt van alles te beleven dus, in deze nieuwe museumafdeling!  
Lees meer

Kerststalletje uit Jezus' tijd in Museum Klok & Peel

Nieuw pronkstuk trekker voor twaalfdaags kerstevenement Museum Klok & Peel in Asten heeft een nieuw pronkstuk cadeau gekregen: een kerststalletje annex kerstgroep, gesneden uit zogenaamde 'witte turf', die zo'n tweeduizend jaar geleden is gevormd, ofwel in de tijd dat Jezus-Christus werd geboren. De witte turfbrokken waaruit de kerststal is gemaakt komen uit noord-Duitsland, uit de Esterweger groeve in de deelstaat Nedersaksen.   
Lees meer

< vorige 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 34 volgende >

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten