Actueel

Kerststalletje uit Jezus' tijd in Museum Klok & Peel

Nieuw pronkstuk trekker voor twaalfdaags kerstevenement Museum Klok & Peel in Asten heeft een nieuw pronkstuk cadeau gekregen: een kerststalletje annex kerstgroep, gesneden uit zogenaamde 'witte turf', die zo'n tweeduizend jaar geleden is gevormd, ofwel in de tijd dat Jezus-Christus werd geboren. De witte turfbrokken waaruit de kerststal is gemaakt komen uit noord-Duitsland, uit de Esterweger groeve in de deelstaat Nedersaksen.   
Lees meer

Concert in kerstsfeer door Incantare op 16 december

Met een warm gevoel de kerst tegemoet Zangroep Incantare is zondagmiddag 16 december vanaf 14.00 uur te zien en te horen in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten. Zij brengen de luisteraars een muzikaal programma afgewisseld met prijswinnende kerstgedichten geschreven door Piet Snijders.   
Lees meer

Concert Pro et Contra bij Klok & Peel

Muziekgroep Pro et Contra is al decennia een begrip in de peelstreek. Op zondagmiddag 18 november is de groep vanaf 14.00 uur te zien en te horen in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten. Zij brengen de luisteraars een afwisselend muzikaal programma en zelfs een primeur. Een tekst van Gerard van de Moosdijk, op muziek gezet door Joop Martens van de muziekgroep.
Lees meer

Prachtige Renaissance-klok van Museum Klok & Peel in 't Kröller-Müller

Prachtige Renaissance-klok uit Museum Klok & Peel in 'Als Kunst je lief is'  Astense klok in 't Kröller-Müller In het Museum Kröller-Müller in Otterlo is onlangs de tentoonstelling 'Als Kunst je lief is' geopend. Daarin worden tot 3 februari 2019 zo'n 80 kunstwerken getoond die de afgelopen tien jaar aan het Nederlands openbaar kunstbezit zijn toegevoegd met steun van de Vereniging Rembrandt. Een van de pronkstukken is de Van den Gheinklok uit 1540 die in 2016 werd aangekocht voor Museum Klok & Peel. De klok is niet alleen te zien maar ook te horen. De klank van deze luidklok is opgenomen en wordt ter plekke ten gehore gebracht.  
Lees meer

Lezingenreeks 'Dodenvallei De Peel'

De gezamenlijke Peellandse erfgoedinstellingen brengen met 'Dodenvallei De Peel' een lezingenreeks van vier avonden. Tijdens deze lezingen gaat men in op oorlogsthema's die tijdens de Tweede Wereldoorlog diepe indruk maakten op de mensen in de Peel. Ook de jaarlijkse busexcursie wordt opgehangen aan het thema 'Dodenvallei De Peel'.  Kijk in deze flyer voor meer informatie.
Lees meer

< vorige 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 34 volgende >

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten