Actueel

Concert in kerstsfeer door Incantare op 16 december

Met een warm gevoel de kerst tegemoet Zangroep Incantare is zondagmiddag 16 december vanaf 14.00 uur te zien en te horen in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten. Zij brengen de luisteraars een muzikaal programma afgewisseld met prijswinnende kerstgedichten geschreven door Piet Snijders.   
Lees meer

Concert Pro et Contra bij Klok & Peel

Muziekgroep Pro et Contra is al decennia een begrip in de peelstreek. Op zondagmiddag 18 november is de groep vanaf 14.00 uur te zien en te horen in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten. Zij brengen de luisteraars een afwisselend muzikaal programma en zelfs een primeur. Een tekst van Gerard van de Moosdijk, op muziek gezet door Joop Martens van de muziekgroep.
Lees meer

Prachtige Renaissance-klok van Museum Klok & Peel in 't Kröller-Müller

Prachtige Renaissance-klok uit Museum Klok & Peel in 'Als Kunst je lief is'  Astense klok in 't Kröller-Müller In het Museum Kröller-Müller in Otterlo is onlangs de tentoonstelling 'Als Kunst je lief is' geopend. Daarin worden tot 3 februari 2019 zo'n 80 kunstwerken getoond die de afgelopen tien jaar aan het Nederlands openbaar kunstbezit zijn toegevoegd met steun van de Vereniging Rembrandt. Een van de pronkstukken is de Van den Gheinklok uit 1540 die in 2016 werd aangekocht voor Museum Klok & Peel. De klok is niet alleen te zien maar ook te horen. De klank van deze luidklok is opgenomen en wordt ter plekke ten gehore gebracht.  
Lees meer

Lezingenreeks 'Dodenvallei De Peel'

De gezamenlijke Peellandse erfgoedinstellingen brengen met 'Dodenvallei De Peel' een lezingenreeks van vier avonden. Tijdens deze lezingen gaat men in op oorlogsthema's die tijdens de Tweede Wereldoorlog diepe indruk maakten op de mensen in de Peel. Ook de jaarlijkse busexcursie wordt opgehangen aan het thema 'Dodenvallei De Peel'.  Kijk in deze flyer voor meer informatie.
Lees meer

Wij doen mee aan de Brabant Stoet op zondag 16 september

Op zondagmiddag 16 september trekt de Brabant Stoet vanaf 14.00 uur door de historische binnenstad van Bergen op Zoom. Dit is de grootste optocht die er ooit in Brabant is georganiseerd. In de Brabant Stoet lopen en rijden meer dan honderd voorbeelden mee van lopende en rijdende cultuur. De deelnemers komen uit tal van plaatsen in Noord-Brabant en uit de Belgische provincies Antwerpen en Vlaams Brabant. De Brabant Stoet kan gratis worden bijgewoond.   
Lees meer

< vorige 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 34 volgende >

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten