Actueel

Concert Gospelkoor - Opzwepende gospelmuziek in de Oranjerie

Gospelkoor Orinoco brengt op zondagmiddag 16 september een swingende gospel muziekvoorstelling bij Museum Klok & Peel in Asten.  Het optreden start om 14.00 uur in de Oranjerie.     
Lees meer

Op jacht met Tuurke - Prehistorisch Zomerprogramma voor ouders & kids

Zomervakantie! Tijd om er op uit te gaan en avonturen te beleven! Voor een avontuur waarbij je duizenden jaren terug gaat in de tijd kun je terecht in Museum Klok & Peel in Asten. Gedurende de zomervakantie valt daar van alles te beleven voor jong en oud. Speciaal voor de jeugd is er tot en met 22 augustus de interactieve doe-tocht ‘Op jacht met Tuurke’.
Lees meer

Opening nieuwe expositie

Mevrouw Adriana Esmeijer, directeur van het Prins Bernhard Cultuur Fonds, kwam donderdagmiddag 24 mei superlatieven tekort om haar enthousiasme voor het Astense museum in woorden te vangen. Zij mocht samen met burgemeester Hubert Vos en mevrouw J. van den Brink-Roosen uit Deurne de nieuwe natuurhistorische afdeling De Peel aan Zee openen. Het prominente drietal deed dat met een druk op de befaamde rode knop, waarmee een indrukwekkende animatie tot leven werd gewekt van het leven in de oerzee die in het mioceen - 10 miljoen jaar geleden - tot voorbij de Peel reikte. In die animatie zwemmen haaien, dolfijnen en een enorme vinvis rond. Maar er is nog veel meer. De nieuwe expositie wordt gedragen door fossielen en/of levensgrote reconstructies van iconische dieren uit verschillende tijdvakken: onder andere een oerrund, een edelhert, een grottenbeer, een mammoet en een mastodont die uit een préhistorisch Peelmoeras kruipt. Volop beleving dus in de nieuwe museumafdeling.
Lees meer

Concerten saxofoniste Joke van Loon en vijf musicalstudenten

Jong talent in Oranjerie Klok & Peel ASTEN – In het Museum Klok & Peel in Asten wordt op zondagmiddag 17 juni een sprankelend concert gegeven. Saxofoniste Joke van Loon brengt deze dag muziek met een Spaans tintje daarnaast brengen vijf jonge talenten musicalsongs ten gehore. De muzikanten zijn vanaf 14.00 uur te zien en te horen in de Oranjerie van het Astense museum.    
Lees meer

Feestelijk einde Meivakantie in de Oranjerie. Goocheltrucs en kinderliedjes bij Klok & Peel

In Museum Klok & Peel in Asten luidt de muzikale goochelaar Rolando  zondag 6 mei met veel magie de meivakantie uit. Hij brengt twee shows met liedjes en goocheltrucs in de Oranjerie, een van 13.30 tot 14.30 uur en een van 15.00 tot 16.00 uur. De shows verschillen een beetje van elkaar. Beide shows bezoeken kan!
Lees meer

< vorige 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 34 volgende >

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten