Actueel

Feestelijk einde Meivakantie in de Oranjerie. Goocheltrucs en kinderliedjes bij Klok & Peel

In Museum Klok & Peel in Asten luidt de muzikale goochelaar Rolando  zondag 6 mei met veel magie de meivakantie uit. Hij brengt twee shows met liedjes en goocheltrucs in de Oranjerie, een van 13.30 tot 14.30 uur en een van 15.00 tot 16.00 uur. De shows verschillen een beetje van elkaar. Beide shows bezoeken kan!
Lees meer

Concert Brak water in de Oranjerie

De groep brengt ‘Vrolijke droevigheid en ander ongemak’. Zo omschrijft Brak Water althans haar muziek. Op zondagmiddag 15 april brengt het gezelschap zijn Nederlandstalige luistermuziek ten gehore in Museum Klok & Peel in Asten. Vanaf 14.00 uur is Brak Water te vinden in de Oranjerie van het Astense museum. 
Lees meer

Persbericht Museum pronkt met bijzondere middeleeuwse klok tijdens Museumweek

Het had niet veel gescheeld of het pronkstuk dat tijdens de Museumweek in Museum Klok & Peel centraal staat, was er niet meer geweest. De middeleeuwse Vanden Gheinklok klok ontsnapte in de 2e wereldoorlog - tijdens en na de klokkenroof - namelijk meerdere keren aan de smeltoven. Het was zelfs een gelukkige omstandigheid dat de klok door de bezetter uit de kerktoren werd gehaald. Was zij blijven hangen, dan was ze samen met de toren verwoest toen die tijdens de bevrijding werd opgeblazen.
Lees meer

Peelacademie van start met aankondiging 'Peelagenda'

In Asten heeft cultuurhistoricus dr. Gerard Rooijakkers vrijdagmiddag met de aankondiging van een Peelagenda de aftrap verricht voor de Peelacademie, centrum voor Peelstudies en Storytelling. Rooijakkers hoopt de Peelagenda in het najaar te kunnen presenteren als een breed gedragen plan, waarmee de Peel haar eigen 'culturele ecosysteem' versterkt. Het plan moet bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van onder andere de groeiende vrijetijds-economie in de Peel.
Lees meer

Makandra Wereldmuziekkoor bij Klok & Peel

In het Museum Klok & Peel in Asten wordt op zondagmiddag 25 maart de lente ingeluid met een concert vol levendige, meerstemmige volksliederen uit diverse culturen. Het Makandra Wereldmuziekkoor uit Deurne brengt deze muziek onder instrumentale begeleiding van percussie, snaar-, fluit- en toetsinstrumenten. Het bijzondere koor is vanaf 14.00 uur te zien en te horen in de Oranjerie van het Astense museum. 
Lees meer

< vorige 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 34 volgende >

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten