Actueel

Studiemiddag 'Gemeint en Gemeenschap in Peelland' op 16 maart

Naar aanleiding van de promotie van historica dr. Lia van Zalinge-Spooren, voorheen werkzaam bij de Gemeentelijke Archiefdienst Helmond en later bij het Regionaal Historisch Centrum in Eindhoven, vindt vrijdag 16 maart 2018 in Museum Klok & Peel in Asten een studiemiddag ‘Gemeint en Gemeenschap in Peelland’ plaats. 
Lees meer

Wat heeft Tuurke met de Meisjes van Toen - Speurtocht verlengd tot en met 4 maart

Vanwege de positieve reacties zal de museumspeurtocht rondom de ‘Klokkenroof!’ en ‘Meisjes van toen’ exposities nog tot en met 4 maart te doen zijn. Zo krijgen kinderen uit Noord- en Midden- Nederland ook de kans om op zoek te gaan naar de geheime verstopplekken van Tuurke. Op die plekken vind je informatie die je nodig hebt voor de nieuwe puzzeltocht. Wist je trouwens dat op klokken vaak hele mooie afbeeldingen en versieringen staan? Daar mag je in museum Klok & Peel zomaar een afdruk van maken!  
Lees meer

Leuke speurtocht tijdens de carnavalsvakantie - Wat heeft Tuurke met de Meisjes van Toen?

Denk je dat je bij Klok & Peel in de expositie Klokkenroof! de geheime verstopplekken van Tuurke kunt ontdekken? Ga maar eens op zoek, want op die plekken vind je informatie die je nodig hebt voor de nieuwe puzzeltocht. Wist je trouwens dat op klokken vaak hele mooie afbeeldingen en versieringen staan? Daar mag je in museum Klok & Peel zomaar een afdruk van maken!
Lees meer

Lezing: Mgr. Gerard de Korte over ‘De toekomst van de Oecumene’

Monseigneur Gerard de Korte, bisschop van 's Hertogenbosch, is maandag 5 februari te gast in Museum Klok & Peel in Asten. De bisschop is daar de laatste inleider van de lezingencyclus Geloof & Ongeloof die het museum deze winter verzorgt in samenwerking met de erfgoedverenigingen van Deurne-Asten-Someren en het RHCe. Aanleiding voor deze thematische serie is de mijlpaal 500 jaar Reformatie.    
Lees meer

Lezing: Luc Rombouts spreekt over ‘Klok en geloof

De klok en het geloof zitten in een onwrikbaar hecht verband aan elkaar vastgeklonken. Al sinds mensenheugenis beschouwen mensen de klok als intermediair tussen hemel en aarde, als een koerier die op de golven van haar eigen geluid heen en weer pendelt tussen God en de mensen.  De man die daar bevlogen over kan vertellen is dr. Luc Rombouts, bekend van Museum Klok & Peel.
Lees meer

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten