Pompoendagen 2019

De herfstvakantie vier je in Asten. Waar? Bij de Pompoendagen natuurlijk. Dit jaar, in Museum Klok en Peel met als thema: ‘De bevrijding van de klokken’. Het evenement krijgt daarmee een verbinding met de bevrijding van Zuid-Nederland, nu 75 jaar geleden. 

Wanneer zijn de pompoendagen?

Wat zijn de openingstijden?

De Pompoendagen vinden plaats van 12 tot en met 20 oktober De Pompoendagen zijn dagelijks te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur.

Wat kost de entree?

Waar is het allemaal te doen?

Het entreekaartje voor het museum is tevens toegangsbewijs voor de Pompoendagen. Museum Klok & Peel, Ostaderstraat 23 en in het centrum van Asten

Méér informatie en overzicht extra activiteiten:

 


Ooit begon het pompoenenfeest met het wegen van grote pompoenen op de markt in Asten. In ruim een kwart eeuw is dat feestje voor duizenden bezoekers uitgegroeid tot een geliefd herfstvakantie-dagje uit. 

Voor de 29e editie van de traditionele Pompoendagen zijn in de afgelopen weken meer dan 20.000 pompoenen in alle soorten, maten en kleuren naar de museumtuin versleept. Daarmee gebeurt van alles en dus is er veel te zien en te beleven. 

Vanaf de ingang van het museum wijzen de pompoenen de weg naar de tuin, waar je van begin tot eind wordt overrompeld door de bonte herfstkleurenpracht van pompoenen en kalebassen in soorten en maten.

Pompelientje Peelpompoen
Maar beleef vooral ook de avonturen van Pompelientje Peelpompoen in de mysterieuze wereld achter de Oranjerie! Je komt in deze wereld terecht via een tunnel met uitgesneden pompoenen. Er vinden daar onverkwikkelijke zaken plaats rond het dorpje van de kalebassen huisjes. Maar gelukkig krijgt Pompelientje hulp van Bella de Bell en loopt het avontuur goed af! En kun je niet wachten tot na de opening van de de pompendagen, bekijk dan dit voorproefje !

Spelletjes 
Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen dankzij de spelletjes die de organisatie heeft bedacht. Ze kunnen bijvoorbeeld Halloween-pompoenen uithollen en zelf pompoenkaarsjes gieten. En dan zijn er de dagelijkse wisselende activiteiten, zoals entertainment met onder andere accordeonmuziek en grimeersessies. En een bezoek aan de Pompoendagen is natuurlijk niet compleet zonder kopje pompoensoep, of een andere culinaire ontdekking.  
Om te zien wat je met al die pompoenen kunt doen, mogen bezoekers best een hele middag uittrekken. Want dankzij de 'beleving' is het jaarlijks terugkerend evenement in 
de afgelopen decennia voor vele duizenden bezoekers uitgegroeid tot een geliefd herfstvakantieuitje.  

Tentoonstellingen
Vanzelfsprekend biedt het entreekaartje ook toegang tot het museum zelf. Hier kun je naast de hooggewaardeerde bevrijdingsexpositie ‘Death Valley De Peel’ ook de tentoonstellingen ‘Klokkenroof!’ en ‘Meisjes van toen'/'De jeugd van tegenwoordig' bezoeken. En wat te denken van de vaste tentoonstelling 'Peel aan Zee', waarin je oog in oog komt te staan met de machtige oeros of zomaar ineens een walvis door het museum ziet zwemmen. 

Asten-centrum
Ook in het centrum van Asten valt de hele week veel te beleven. Want ook de ondernemers zetten tal van spelletjes en doe-dingen uit voor de kinderen. Ook de horeca laat van zich horen. Kinderen kunnen stempels verzamelen en voor het hele gezin korting verdienen voor een museumbezoek, in te wisselen tot en met 5 januari 2020! Daarmee kan die korting ook gebruikt worden voor 't volgende familiefeest: Museum in Wintersfeer. Om eerst het herfstvakantie-uitje tot een feest te maken pendelt van 14 tot en met 19 oktober een gratis treintje tussen het museum en het dorpscentrum op en neer. 


 


 

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten