Erfgoedpunt Peel

 

Erfgoedpunt Peel

Erfgoedpunt Peel is een samenwerkingsproject van Museum Klok & Peel, heemkundekring De Vonder en het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. Het Erfgoedpunt is een informatiecentrum dat vrij toegankelijk is voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en historie van het Peelgebied. Ook worden er tal van activiteiten georganiseerd.
 
Erfgoedpunt Peel is een ontmoetingsplek waar eenieder die belangstelling heeft voor De Peel en Peelhistorie naslagwerken kan raadplegen, maar ook verhalen van, of over vroeger kan uitwisselen en zelfs vastleggen.  Andere activiteiten zijn de inloopmiddag, het project peelgangers en fotoherkenning, waar bezoekers historisch fotomateriaal kunnen verrijken door reeds bekende informatie aan te vullen met eigen herinneringen.

Het Erfgoedpunt Peel is open tijdens activiteiten in het erfgoedpunt en is gratis toegankelijk. Mocht er een bezoek aan het museum aan gekoppeld worden, dan gelden de museumtarieven. Meldt u zich in ieder geval bij de balie dan krijgt u daar een tijdelijke bezoekersbadge voor het Erfgoedpunt Peel.
Zie voor actueel nieuws over deze en andere activiteiten in het erfgoedpunt www.rhc-eindhoven.nl ofwww.museumasten.nl of www.heemkundekringdevonder.nl.

Beeldherkenning Asten met Adrie Mennen
Donderdag 26 oktober 10.00 tot 12.00 uur.
Op deze ochtend staan historische foto’s uit Asten centraal. Wellicht kunt u met een duik in uw geheugen reeds bekende informatie aanvullen.
De foto’s worden op groot beeld getoond. Bent u zelf in bezit van oude foto’s of fotoalbums die betrekking hebben op Asten, breng ze mee!

 

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten