Alle klokken gaan luiden in Asten

Museum gaat Klok en muziek verbinden

Woensdagavond 28 januari jl. vond in Museum Klok & Peel een uniek kamerconcert plaats. Een strijkkwartet en een koperkwintet met de meest getalenteerde musici van het Nederlands Studenten Orkest gaven twee mini-concerten, die sprankelden van energie en motivatie. Museum Klok & Peel nodigde sponsoren en stakeholders uit, die enthousiast reageerden op dit initiatief dat voor de tweede keer door het museum georganiseerd werd. Een kleine 150 mensen woonden het kamerconcert bij.

Het Nederlands Studenten Orkest wordt jaarlijks samengesteld uit een tachtig studenten die nog nooit samen hebben gemusiceerd. Zij ervaren een maand het leven van een professioneel orkestmusicus door avond aan avond een muzikale prestatie van wereldformaat te leveren.
 
Het NSO start haar jaarlijkse concerttour al vele jaren in De Ruchte in Someren. Een gerenommeerde, vaak jonge dirigent blijkt ieder jaar opnieuw in staat om het NSO tot grote hoogten te brengen. Voorafgaand aan het eerste concert oefenen de studenten tien dagen zeer intensief in een accommodatie in Someren-Eind.
 
Enkele jaren geleden is museumvoorzitter Harry van der Loo toegetreden tot het comité van aanbeveling. Dit betekende de start van een muzikale alliantie die resulteerde in dit sfeervol kamerconcert voorafgaand aan de concertcyclus in Nederland en Ierland.
 
Beide ensembles brachten een gevarieerd programma. Bijzonder was het samenspel van het koperkwintet met Frank Steijns op de mobiele beiaard. In zijn korte inleiding verwees Steijns naar de historische betekenis van het spelen op toeters en bellen.
 
Alle Klokken luiden
Eerder die avond had Luc Rombouts, beiaardier en bestuurslid van Museum Klok & Peel een nieuw evenement voor Asten aangekondigd. Op zondag 24 mei aanstaande gaan “Alle Klokken luiden”, een evenement met de ambitie om met alle Astenaren klokken te gaan verbinden met muziek in de breedste zin van het woord.
 
Nederlands Studenten Orkest
Het Nederlands Studenten Orkest bestaat sinds 1952. Op zondag 8 februari a.s. geeft het NSO het eerste optreden van hun concerttour in theater de Ruchte te Someren. Helaas zijn geen kaarten meer beschikbaar voor dit optreden. Voor meer informatie over het orkest en andere concertdata kunt u terecht op www.nso.nl

Overige berichten

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten