Pompoendagen 2018

 Pompoendagen in de Oertijd 
Grootste pompoenfestijn in Museum Klok & Peel

Wat ooit begon met het wegen van grote pompoenen op de markt in Asten, is in ruim een kwart eeuw uitgegroeid tot hét pompoenevenement in de Benelux. Van 13 t/m 21 oktober bezoeken duizenden mensen Museum Klok & Peel om daar te genieten van alles wat met pompoenen te maken heeft.

De organisatoren hebben er alles aan gedaan om van de pompoendagen een herfstvakantie-evenement van formaat te maken voor de hele familie. In de afgelopen weken zijn er meer dan 20.000 pompoenen in alle soorten, maten en kleuren naar de museumtuin versleept. En daarmee gebeurt van alles! 

Na de opening van de nieuwe tentoonstelling over de “Peel aan Zee” in het voorjaar, worden beeltenissen uit de oertijd als bijna vanzelfsprekend nu in de pompoenenwereld zichtbaar.  En we hebben vernomen dat ook het pompoenvolkje met pompoenmannetjes, -vrouwtjes en -dieren de tuin komen bezoeken. Het museum heeft het bosje achter de oranjerie geheel voor hen gereserveerd. 

Daarnaast is nog veel meer te zien en te beleven. Vanaf de ingang van het museum wijzen de pompoenen de weg naar de tuin, waar je van begin tot eind wordt overrompeld door de herfstkleurenpracht van alle soorten en maten pompoenen en kalebassen. Kinderen kunnen Halloween-pompoenen uithollen en kaarsjes maken en hoeven  zich verder geen moment te vervelen dankzij de spelletjes die de organisatie heeft bedacht.

Er is uiteraard weer veel pompoensoep aangemaakt, die met veel ander lekkers door allerlei standhouders wordt aangeboden. En dan zijn er nog dagelijkse wisselende activiteiten, zoals entertainment met onder andere accordeonmuziek, maar ook grimeersessies. 

Om te zien wat je met al die pompoenen kunt doen, mogen belangstellenden best een middagje uittrekken. En ook in het centrum van Asten valt van alles te beleven. Veel spelletjes en doe-dingen voor de kinderen, maar ook de ouders komen aan bod! Binnenkort volgt hierover meer informatie op deze website.

De Pompoendagen duren van 13 t/m 21 oktober en zijn dagelijks te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur.  Je entreebewijs voor Museum Klok & Peel is ook je toegangsbewijs voor de Pompoendagen.

Vergeet ook niet mee te doen met onze facebook winactie!

 

Overige berichten