Museum in Wintersfeer in Museum Klok & Peel Asten van 26 december t/m 4 januari

In de kerstvakantie kunnen bezoekers dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur een gezellige dag beleven in Museum Klok & Peel. Op vaste tijden vinden er gratis rondleidingen door de collecties van het museum plaats. De rondleider kan u achtergrondinformatie geven over de museumstukken en waar mogelijk dingen demonstreren en laten horen. Denk hierbij aan het luiden van een klok of het laten klinken van een Japanse gong.

Vliegtuigjes

In de Oranjerie vindt dit jaar iets heel speciaals plaats. Van 26 december t/m 3 januari zijn hier talloze vliegtuigjes te zien van Modelvliegclub de Valken. Kinderen en volwassenen kunnen doormiddel van een flightsimulator zelf ervaren hoe het is om in een vliegtuig te vliegen.

Activiteitenkaartje

Speciaal voor deze activiteiten is er tijdens “Museum in wintersfeer”  een activiteitenkaartje voor kinderen verkrijgbaar voor € 6,- Hierin begrepen is niet alleen de entree tot het museum, maar ook één kinderactiviteit naar keuze en een pannenkoek in het museumcafé. Iedere dag vinden er wisselende activiteiten voor kinderen plaats. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf een kaarsje gieten, een brooddeegdecoratie of een armbandje maken.
Klik bovenaan op "geniet van" voor meer informatie over de activiteiten. Hier is ook te zien welke activiteiten er op welke dag plaatsvinden.

Museumcafé en kinderspellen

In het museumcafé zijn “winterse” consumpties te verkrijgen: warme chocomel met slagroom, erwtensoep, pannenkoeken en Glühwein. Kinderen kunnen het ganzenbordspel  spelen in het  museumcafé .

Geopend op 2e kerstdag en oudejaarsdag

Het museum zal zoals gewoonlijk ook op 2e kerstdag en 31 december geopend zijn. Op 31 december is het museum geopend tot 16.00. Op 25 december en 1 januari is het museum gesloten.

Overige berichten