Veelgestelde vragen

Algemeen

Waar stap ik uit als ik met de bus kom?

Het Museum Klok & Peel ligt aan de Ostaderstraat in Asten. Als u met het openbaar vervoer komt, neem dan vanaf het station Helmond of station Eindhoven bus 20 (Eindhoven - Helmond of Helmond - Eindhoven) en stap uit bij de halte “Heesakkerweg”. Via het pad links naast de garage (toegankelijk voor voetgangers) loopt u in ongeveer 7 minuten rechtdoor naar het museum (u steekt de Beatrixlaan over).

Is het museum geschikt voor kinderen?

Bij de balie zijn diverse speurtochten voor verschillende leeftijdscategorieën te verkrijgen. Voor kleine kinderen die nog niet kunnen lezen is een placemat-speurtocht beschikbaar.
In Museum Klok & Peel kunnen kinderen ook de klok luiden en met toezicht op een beiaard spelen. In de Museumtuin zijn diverse ontdek- en speelplekken.

Zijn er rondleiders die de klokken kunnen demonstreren?

Ja, er zijn altijd rondleiders of suppoosten aanwezig die u de klokken en beiaarden kunnen demonstreren.

Mag de hond mee naar binnen?

Nee, Museum Klok & Peel laat geen honden toe, met uitzondering van hulp-honden.

Zijn er rolstoelen beschikbaar en kan ik die reserveren?

Museum Klok & Peel heeft enige rolstoelen en rollators die u telefonisch kunt reserveren.

Is de museumkaart geldig?

Jazeker, de museumkaart is geldig

Heeft het museum ook cadeaubonnen?

Ja voor toegang tot het museum en koffie/thee met vlaai zijn cadeaubonnen verkrijgbaar bij de receptie.

Zijn er speciale activiteiten?

Museum Klok & Peel organiseert jaarlijks grote evenementen zoals de Oosterse Dagen en Pompoendagen en veel verschillende activiteiten zoals themabijeenkomsten voor kinderen, concerten en lezingen. Op deze website vindt u het programma van deze evenementen en activiteiten.

Kunnen we een rondleiding reserveren?

Ja, een rondleiding is mogelijk voor een groep tot 20 personen en duurt ongeveer 45 minuten, zowel voor de collectie Klok als de collectie Peel. Een rondgang is ook mogelijk. Naast een presentatie over Museum Klok & Peel krijgt u een rondgang door het museum en de museumlocatie.

Is het museum rolstoelgeschikt?

Museum Klok & Peel ontving in 2014 bij de ANWB-Museumcheck de hoogste score voor gastvrijheid, met een hoge score voor toegankelijkheid. Alleen bij het openen van sommige deuren is een handje hulp nodig. Ook met een scootmobiel kunt u het museum bezoeken.

Is een bezoek aan de Jan Paagman Sterrenwacht ook mogelijk?

Voor een bezoek aan de Jan Paagman Sterrenwacht, aan de overkant van het museum, is het wenselijk dat u van tevoren reserveert.

Copyright van alle artikelen en foto's: Klok & Peel Museum Asten