Pompoendagen 2016

26e Pompoendagen in Asten

Asten - In het Brabantse Asten vinden van 22 oktober tot en met 30 oktober voor de 26e keer de jaarlijkse Pompoendagen plaats. Het evenement is in een kwart eeuw uitgegroeid tot een razend populair gezinsuitje tijdens de herfstvakantie. Bij Museum Klok & Peel worden ieder jaar tienduizenden pompoenen samengebracht, die de Museumtuin omtoveren tot een kleurrijke pompoenwereld, waar  activiteiten voor jong en oud plaatsvinden. Bezoekers zijn dagelijks welkom van 12.00 tot 17.00 uur.   

Met tienduizenden pompoenen kunnen duizend-en-één verschillende creaties worden gemaakt. Dat gebeurt ook, elk jaar weer. En al die creaties vinden een plekje in de feeërieke museumtuin. Bezoekers betreden er een heus sprookjesland.

Er is een gezellige markt waarop van alles te zien, te ruiken en te proeven valt. Ook in de Oranjerie in de Museumtuin vinden diverse leuke activiteiten plaats. Heeft u trek in pompoensoep? Er worden honderden liters gemaakt! En voor wie thuis pompoensoep wil maken, zijn er kant en klare pompoensoeppakketten en recepten te koop.

Verder zijn op de pompoenmarkt natuurlijk pompoenen te koop, kunnen kinderen zelf een Halloween-pompoen uithollen en versieren of kaarsjes maken. Een beetje spannend, maar wel heel bijzonder is het verhalenbos!