Puzzeltocht tijdens Carnavalsvakantie

Kinderactiviteit tijdens de carnavalsvakantie

Op puzzeltocht door museum Klok en Peel

ASTEN - In Museum Klok en Peel in Asten draait het om natuur aan de ene - en klokkencultuur aan de andere kant. En hoe je die twee werelden met elkaar kunt verbinden. Jawel hoor, dat kan! Dat gaat het museum van 10 tot en met 14 februari - tijdens de carnavalsvakantie - bewijzen in een leuke puzzeltocht. Deze activiteit is voor kinderen van de basisschool én hun ouders en grootouders die daarbij een handje komen helpen.

 De puzzeltocht gaat als volgt: in de collectie Klok mogen kinderen aan de hand van een vragenlijst op zoek naar allerlei elementen uit de natuur. Ze mogen twee dolfijnen opsporen, ze ontdekken welk dier er op een priesterbel te zien is, en ze leren wat zonnetijd is. Zijn alle vragen beantwoord, dan kunnen de kinderen met behulp van de antwoorden zelf een liedje spelen op de klokken! Deelnemers krijgen ook Rabo Museumkids-tasje, met o.a. een loep en een potlood van het museum. Ten slotte krijgen ze een lekkere klokkoek in het Museum café.

Voor € 5,- heeft uw (klein)kind entree voor het museum en deelname aan de activiteit. Voor kinderen die het museum met een Museumpas bezoeken wordt voor deelname aan de activiteit een bijdrage van € 2,00 gevraagd

Speciale aanbieding: de gezins- of seniorenpas voor 25 euro. Hiermee kunnen ouders of grootouders sámen met hun (klein)kinderen tot en met 15 jaar het museum tot het eind van het jaar onbeperkt bezoeken.