test

Taikonauten worden ze genoemd, en ze werken er hard voor, die Taiko-trommelaars. Hun beloning: aandacht van een dankbaar publiek. Dat mocht met het roepen van kreten de bespelers van de grote Oosterse trommels zondagmiddag een handje helpen in de tuin van het Asten museum.  Dat was ook lachen natuurlijk.

Bij Klok & Peel vonden zaterdag en zondag de Oosterse dagen plaats. Een evenement dat op vele manieren de zintuigen prikkelde en waar het publiek met allerlei weinig alledaagse elementen werd ondergedompeld in Oosterse sferen.
Veel bezoekers vonden het eten een aantrekkelijk onderdeel van het festijn. Een bezoeker die voor zijn werk vaak Japan bezoekt, roemde de lekkernijen uit dat land die te proeven waren. Het gefrituurde ijs sprong er voor hem uit: 'Dat is iets wat je thuis niet snel maakt.'
Weinig alledaags was ook het glazuren volgens de Raku methode. Bij deze techniek is het de bedoeling om barsten in de glazuur te creëren. Barsten die door rook nog eens extra worden geaccentueerd. Je moet het allemaal maar kunnen!

 

Oosterse dagen 2015