Voorbereiding

Van zaterdag 24 oktober tot en met zondag 1 november aanstaande zijn er weer tienduizenden pompoenen te zien tijdens de Pompoendagen bij Museum Klok & Peel. Het grootste Pompoen festijn van de Benelux zal dit jaar voor de 25e keer worden gehouden.

Ook dit jaar vinden er volop activiteiten plaats. Jong en oud zijn dagelijks van 12.00 tot 17.00 welkom in een gezellige wereld vol pompoenen. Er is o.a. een pompoenmarkt, kinderen kunnen hun eigen Halloween pompoen snijden of pompoenkaarsjes maken, ook zijn er reuze pompoenen en donkere tunnels met verlichte kunstig uitgesneden pompoenen. Er is een spannend verhalenbos en nog veel meer!

Pompoenmarkt
Met talloze pompoenen zijn diverse creaties gemaakt die te bewonderen zijn in de hal van het
museum en in de museumtuin. Er zijn honderden liters pompoensoep gemaakt die bezoekers kunnen proeven. Voor mensen die thuis zelf pompoensoep willen maken, zijn er kant en klare pompoensoeppakketten te koop. Verder zijn op de pompoenmarkt onder meer
pompoenen te koop, kunnen kinderen zelf een Halloween pompoen snijden en versieren of
kaarsjes maken. Maar ook verschillende producten die van pompoenen gemaakt zijn zoals
pompoenmuffins en -brood.

Reuze pompoenen
Midden in de museumtuin zijn verschillende reuze pompoenen te bezichtigen. Deze zijn zo
zwaar dat ze met een heftruck verplaatst worden. Bezoekers worden uitgenodigd te raden welke pompoen de zwaarste is en hoe zwaar deze is. Op de laatste dag van het evenement wordt bekendgemaakt wie de winnaar is van dit raadspel. Natuurlijk is er ook informatie verkrijgbaar hoe je zelf een reuze pompoen kunt kweken.