Corona maatregelen

In verband met het coronavirus zijn er een aantal extra maatregelen genomen in Museum Klok & Peel om het bezoek aan het museum zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Reserveren en registratie verplicht

Het is handig, maar niet verplicht, om voorafgaand aan je bezoek jouw tickets te reserveren. Via deze link kunt u direct reserveren.

Het is ook mogelijk om aan de kassa je bezoek te reserveren. Bij de kassa van Museum Klok & Peel wordt gevraagd om je naam en e-mailadres te registreren. Zo kan er contact met je opgenomen worden op het moment dat er een bezoeker tegelijkertijd met jou in het museum geweest is die positief getest is op COVID-19. Je gegevens zullen alleen gebruikt worden mocht deze situatie zich voordoen.

Bezoek richtlijnen

Museum Klok & Peel volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit het RIVM en de overheid met betrekking tot het coronavirus. De veiligheid van bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop. Alle nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Vanwege de hygiëne zijn bij de AV-punten de hoofdtelefoons verwijderd. U mag vanuit thuis zelf een oortelefoon of hoofdtelefoon (kleine 3.5 mm plug) meenemen. Bij de receptie van het museum zijn ook oortelefoons te koop voor €1,-. Daarnaast staan op verschillende plekken in het museum desinfectiemiddelen.

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn heel simpel:

  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.
  • Was je handen regelmatig, of desinfecteer ze bij de desinfectiezuilen in het museum
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Schud geen handen.
  • Betaal zo veel mogelijk met pin of contactloos (pin of mobiel).
  • Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen gezelschap.
  • Volg altijd de hygiënemaatregelen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum.

Op de website van het RIVM vindt u meer informatie.

Aangepaste route

Om jullie gezondheid te waarborgen hebben we een looproute opgesteld in de thematentoonstellingen Death Valley De Peel, Klokken voor Amerika en Klokkenroof!-Plundered Bells.

Museumwinkel

Ook zonder toegangskaartje voor het museum ben je van harte welkom in onze Museumwinkel.

Alle richtlijnen/voorwaarden kun je terugvinden in het protocol voor heropening musea:

https://www.museumvereniging.nl/media/publicationpage/publicationFile/210720-mv-protocol-veilig-en-verantwoord-museumbezoek.pdf