Museum in Wintersfeer 2020 (** geannuleerd **)

Mooi aanbod exposities én activiteiten voor het hele gezin

Voor een gezellig uitje tijdens de kerstvakantie kan jong en oud terecht in Museum Klok & Peel. Het kerstuitje ‘Museum in Wintersfeer’ biedt de laatste kans om het volledige drieluik ’75 Jaar Vrijheid’ te beleven. Daarin staat dit jaar vooral de tweetalige tentoonstelling ‘Klokken voor Amerika’ in de schijnwerpers. Met het oog op Brainport expats is deze expositie recent verrijkt met de vriendelijk geprijsde Engelstalige uitgave ‘Bells for America’.

‘Klokken voor Amerika’ gaat over de restauratie van ‘The Netherlands carillon’ in Arlington (VS), ons nationale geschenk aan Amerika voor de hulp in de Tweede Wereldoorlog én daarna. Klokken die normaliter hoog in een toren beieren over alle monumenten van Washington DC, zijn nu van dichtbij te bewonderen. Ze geven een beeld van Nederland in de jaren ’50.  Daarnaast kan men in deze tentoonstelling kennis nemen van de wonderlijk ontstaansgeschiedenis van dit carillon.
Een bezoek aan ‘Museum in Wintersfeer’ is ook aan te bevelen omdat één deel van het drieluik ’75 Jaar Vrijheid’ – de tijdelijke expositie Death Valley De Peel – in januari ontmanteld gaat worden. De bezoeker krijgt in deze venstertentoonstelling een duidelijk beeld van wat er in De Peel tussen 1940-1945 heeft plaatsgevonden. De expositie is geschikt voor jong en oud.
Voor wie het allemaal thuis nog eens wil nalezen: over alle onderdelen van de ’75 Jaar Vrijheid’-expositie zijn  mooie museumuitgaven te koop.

Voor kinderen
Voor gezinnen is het natuurlijk leuk dat er binnen  de geldende RIVM-richtlijnen een leuk kerstaanbod  is samengesteld voor kinderen. Het museum is gezellig aangekleed in een kerstsfeer. De kerstklokjes klinken uitnodigend in de vaste collectie. Ook is er een selfieplek ingericht van waaruit je een kerstgroet naar familie of vrienden kunt sturen.

Lego expositie

Dit jaar kunnen kinderen niet zelf met lego spelen; wel is er een expositie van bijzondere lego-creaties. Ook zijn er kerststallen van over de hele wereld te zien.
Vanuit de grote voorleesstoel worden tijdens de vakantie geregeld winterse verhalen voor kinderen voorgelezen. Ook tref je verschillende spellen aan zoals een balansspel en een grote puzzel.

Doe-museum
Onlangs hebben kinderen uit heel Nederland ervoor gezorgd dat het museum opnieuw het predicaat ‘Kidsproof’ kreeg toegekend. Dat predicaat zegt vooral dat het museum kindvriendelijk is. Je kunt er veel doen, zelfs digitaal klokken luiden of het Engelse Wisselluidspel beoefenen.

Het programma Museum in Wintersfeer loopt van 21 december t/m 3 januari tijdens de reguliere openingstijden van het museum. Op 25 december en 1 januari is het museum gesloten. Tijdens de kerstvakantie is het museum ook op zaterdagen geopend. Kijk voor het programma op www.museumklokenpeel.nl/wintersfeer
Mensen die een bezoek willen brengen aan het evenement kunnen een tijdslot reserveren via www.museumklokenpeel.nl

Openingstijden verruimd en nu tijdens Wintersfeer ook op zaterdag open!

Dag Datum Openingstijden
Maandag 21 december 12.00 – 17.00 uur
Dinsdag 22 december 9.30-17.00 uur
Woensdag 23 december 9.30-17.00 uur
Donderdag 24 december 9.30-16.00 uur
Vrijdag 25 december ** gesloten **
Zaterdag 26 december 12.00 – 17.00 uur
Zondag 27 december 12.00 – 17.00 uur
Maandag 28 december 12.00 – 17.00 uur
Dinsdag 29 december 9.30-17.00 uur
Woensdag 30 december 9.30-17.00 uur
Donderdag 31 december 9.30-16.00 uur
Vrijdag 1 januari ** gesloten **
Zaterdag 2 januari 12.00 – 17.00 uur
Zondag 3 januari 12.00 – 17.00 uur

Deel op: