** Vanwege lockdown geannuleerd **

Van 21 december 2021 t/m 9 januari 2022 is Museum Klok & Peel in Asten ondergedompeld in Winterse sferen en vinden er ’s middags allerlei activiteiten voor kinderen plaats.

Tijdens deze manifestatie kunnen bezoekers genieten van kersttaferelen en kerststalletjes van over de hele wereld. Er is voor de kinderen een prachtige Lego-expositie, gecombineerd met een speelplein om zelf te bouwen met Lego en Duplo. In de gangen van het museum kunnen spelletjes gespeeld worden en er wordt voorgelezen. Op 28 december zal troubadour Hans van Gorp met gitaar en zang zijn ballades en zijn kerstrepertoire ten gehore brengen.

De activiteiten van Museum in Wintersfeer vinden plaats van 21 december t/m 9 januari van 12:00u-17:00u. (met uitzondering van 31 dec. (tot 16:00u) en met uitzondering van 25 dec. en 1 jan. (museum gesloten). Zie openingstijden voor een totaal overzicht

Uw museumkaartje geldt als entreebewijs voor alle activiteiten. Koop het hier.
Reserveren is niet noodzakelijk. Het museum is voldoende groot zodat de corona-maatregelen kunnen worden aangehouden. Meer informatie hierover op onze corona pagina.

van 21 december t/m 9 januari

Het museum in Wintersfeer, drie weken extra activiteit

De nachtvorst heeft inmiddels zijn intrede gedaan en ook de dagtemperatuur zakt gestaag. Het museum bereidt zich voor op koude dagen met het scheppen van een winterse kerstsfeer in de maand december.
In de gangen van het museum ontstaan prachtige kersttaferelen, zoals een op Dickens geïnspireerd diorama in de Erfgoedruimte en een sfeervolle Oranjerie. Samen met de mensen van de tuinploeg en de werkplaats weet Jeanette Hartjes weer een uitnodigend decor te creëren.

Dagelijks vanaf 21 december

Kerststallen

In deze ambiance is ook een bijzondere collectie kerststallen van over de hele wereld te bewonderen met onder andere de boodschap van de Nubiërs: een oud volk, dat op eilandjes in de Nijl in grote armoede leefde, vervolgd werd en verdreven door de Romeinen. Een van hen maakte uit een paar klompjes rivierklei een kerststalletje, een kerstboodschap van hoop en liefde.
Ook een kerststal, gesneden uit witte turf, die ontstaan is ten tijde van Christus’ geboorte is een pronkstuk dat met trots geëxposeerd wordt.

Dagelijks vanaf 21 december

Lego expo en Lego bouwen

Elk jaar kan het museum in de wintertijd rekenen op zo’n 2.500 tot 3.000 bezoekers, vooral gezinnen en (groot-)ouders met (klein-)kinderen.
De kinderen kunnen spelletjes spelen, naar een verhaal luisteren en de museumspeurtocht doen. Maar de meeste kinderen komen toch voor de Lego-expositie in de Oranjerie, met een speelplein om zelf te bouwen met Lego en Duplo. De Lego-expositie wordt opgezet

Op 28 december

Troubadour

Waar mogelijk worden ook de volwassenen extra verwend. Op 28 december zal troubadour Hans van Gorp met gitaar en zang zijn ballades en zijn kerstrepertoire ten gehore brengen.

Vanaf 27 december, steeds om 14:00 u. Zie data hieronder

Voorlezen voor kinderen

Spannende en amusante verhalen voor rode oortjes op:
27, 28, 29, 30 december en op
2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 januari
De vertelling begint om 14:00u. Graag verzamelen bij de ingang van het Café. Bij grote drukte lassen we uiteraard een tweede voorlezing in.

vanaf 21 december om 13:30u en 15:00u

Gratis rondleiding KLOK

De dagelijkse rondleiding laat je kennismaken met vele weetjes over de klok en haar geschiedenis. En soms mag je er ook zelf mee aan de slag!

Winterse lekkernijen in het museumcafé

Wat denkt u van:

Appeltaart met/zonder slagroom, poffertjes, warme chocomel met/zonder slagroom.

 

Wanneer u deze pagina regelmatig bezoekt blijft u geïnformeerd

Kom kijken, genieten, spelen…