Van 26 december 2021 t/m 9 januari 2022 zal Museum Klok & Peel in Asten ondergedompeld zijn in Winterse sferen en vinden er ’s middags vanaf 12.00 uur allerlei activiteiten voor kinderen plaats.

Tijdens deze 14-daagse manifestatie kunnen bezoekers genieten van kersttaferelen en kerststalletjes van over de hele wereld. Er is voor de kinderen een prachtige Lego-expositie, gecombineerd met een speelplein om zelf te bouwen met Lego en Duplo. In de gangen van het museum kunnen spelletjes gespeeld worden en er wordt voorgelezen. Op 28 december zal troubadour Hans van Gorp met gitaar en zang zijn ballades en zijn kerstrepertoire ten gehore brengen.

Het museumkaartje geldt als entreebewijs voor alle activiteiten. Koop het hier

Het museum in Wintersfeer, een 14-daagse manifestatie

De nachtvorst heeft inmiddels zijn intrede gedaan en ook de dagtemperatuur zakt gestaag. Het museum bereidt zich voor op koude dagen met het scheppen van een winterse kerstsfeer in de maand december.
In de gangen van het museum ontstaan prachtige kersttaferelen, zoals een op Dickens geïnspireerd diorama in de Erfgoedruimte en een sfeervolle Oranjerie. Samen met de mensen van de tuinploeg en de werkplaats weet Jeanette Hartjes weer een uitnodigend decor te creëren.

Dagelijks

Kerststallen

In deze ambiance is ook een bijzondere collectie kerststallen van over de hele wereld te bewonderen met onder andere de boodschap van de Nubiërs: een oud volk, dat op eilandjes in de Nijl in grote armoede leefde, vervolgd werd en verdreven door de Romeinen. Een van hen maakte uit een paar klompjes rivierklei een kerststalletje, een kerstboodschap van hoop en liefde.
Ook een kerststal, gesneden uit witte turf, die ontstaan is ten tijde van Christus’ geboorte is een pronkstuk dat met trots geëxposeerd wordt.

Dagelijks

Lego

Elk jaar kan het museum in de wintertijd rekenen op zo’n 2.500 tot 3.000 bezoekers, vooral gezinnen en (groot-)ouders met (klein-)kinderen.
De kinderen kunnen spelletjes spelen, naar een verhaal luisteren en de museumspeurtocht doen. Maar de meeste kinderen komen toch voor de Lego-expositie in de Oranjerie, met een speelplein om zelf te bouwen met Lego en Duplo. De Lego-expositie wordt opgezet

Op 28 december

Troubadour

Waar mogelijk worden ook de volwassenen extra verwend. Op 28 december zal troubadour Hans van Gorp met gitaar en zang zijn ballades en zijn kerstrepertoire ten gehore brengen.

Voor de meest actuele informatie kan men de website van het museum raadplegen. Ook voor de speciale openings- en sluitingstijden in verband met de jaarwisseling.

Tijdens deze 14-daagse manifestatie vinden de activiteiten plaats van 12.00 tot 17.00 uur, behalve op 31 dec. (museum sluit om 16.00 uur) en op 1 jan. (museum hele dag gesloten).
Uiteraard zullen de coronamaatregelen, zoals aanbevolen door het RIVM, in acht genomen worden.
Kom kijken, genieten, spelen…

Voor de meest actuele informatie kunt u deze website volgen.