Museum krijgt certificaat “Kidsproof”

Bij de uitreiking van het keurmerk ‘Kidsproof museum’ en de ‘Museuminspecteur van het jaar’, gehouden op maandag 16 november jl. middels een internet live-stream, heeft Museum Klok & Peel opnieuw dit prestigieuze certificaat ontvangen. In Nederland mogen 52 musea zich ‘Kidsproof’ noemen. Het keurmerk wordt bepaald door kinderen en uitgereikt door de Museumvereniging.

In Nederland zijn er door kinderen t/m 12 jaar ongeveer 10.000 inspecties gedaan. Musea met voldoende inspecties en een gemiddeld cijfer van tenminste een 8 zijn het daaropvolgende jaar Kidsproof Museum. De museuminspecteurs waardeerden Klok & Peel met een 8,6.

Conservator Educatie Jessie Burgmans is erg trots op het predicaat. Dit jaar heeft Museum Klok & Peel onder andere het project ‘Hoor de klokken luiden’ gerealiseerd. Hierbij maakten kinderen op een frisse manier van dichtbij kennis met beiaard en beiaardmuziek. “Elk jaar maken we het museum nog aantrekkelijker voor kinderen. Bij elke nieuwe tentoonstelling voegen we een uitdaging voor kinderen toe. Daarnaast is er iedere vakantie een speciaal kinderprogramma”. vertelt de conservator.
Met kinderprojecten springt het museum in op de actualiteit en verbindt dit met de culturele omgeving.