Project Museumschatjes

Museumschatjes; eventueel ook bij u op school!

Bij Museum Klok & Peel kunt u ook een museumbezoek boeken via het project “Museumschatjes”, een initiatief van Erfgoed Brabant.

Geef bij de reservering aan dat het om het project Museumschatjes gaat. U kunt dit bezoek combineren met een andere passende activiteit.

Corona aanpassing voor 2020-2021:

We zien de klassen natuurlijk het liefste verschijnen in het museum. Indien een bezoek aan het museum dit jaar voor u niet mogelijk is kunt u kiezen voor een van onderstaande gastlessen, die bij u op school gegeven worden door een medewerker van het museum.

Klokken en Klanken

Een actieve les van 1,5 uur waarin de leerlingen kennis maken met klokken en de beiaard en ze met een geluidenpracticum aan de slag gaan.

Wolf in de Peel

De wolf is ondertussen al diverse keren gesignaleerd in de Peel. Er wordt negatief en ook positief op de berichten gereageerd. Leerlingen komen van alles te weten over de wolf en wat zijn komst kan/zal betekenen voor de natuur in de Peel. 1 tot 1,5 uur