Dagelijks

Kleur en mysterie in de tuin

We hebben een goed bewaard geheim te onthullen: het Kalebassenbos! Dit bos ligt verscholen in de museumtuin, dus je loopt er heel gemakkelijk aan voorbij. Dus pas op en ga op zoek! In het Kalebassenbos woont Pompelientje en ook zijn er twee geheimzinnige Halloween-tunnels, waarover we snel meer zullen vertellen. Je herkent de ingang aan deze mooie boog. Kom jij het Kalebassenbos ontdekken?

Opvallend ... in 2019

Tijdens de pompoendagen in 2019 was deze creatie met honderden witte pompoenen niet over het hoofd te zien. Wat zal het dit jaar worden? Binnenkort meer …

Allerkleinsten op avontuur

Diep verscholen in de museumtuin ligt het Kalebassenbos. Ook dit jaar kunnen de allerkleinsten daar weer op avontuur met de bijzondere creatie Pompelientje Peelpompoen, Bella de Bell en Tuurke, de museummascotte. Zoals ieder jaar beleven zij weer een bijzonder avontuur, dit jaar met de leeuwen van Arlington. Er thuis alvast van genieten? Klik hier !

Dagelijks

Een lust voor oog en oor

Het Kalebassenbos is ons best bewaarde geheim. Tot dit jaar! Want wij laten je graag meegenieten. In het kalebassenbos zijn twee tunnels met prachtige creaties met sfeerverlichting en sfeermuziek te bewonderen: de ene een heuse Halloween pompoentunnel en de andere met de droomvlucht van de kalebassen. Een lust voor oog en oor. Kom jij inspiratie opdoen?

zondag 31 oktober

Halloweentocht

De slotzondag 31 oktober is uitgeroepen tot gezamenlijke Halloweendag. Kinderen die dan verkleed naar de Pompoendagen komen, krijgen bij het museum een presentje. Om 17.00 uur lopen ze in een Halloween-optocht naar de Markt in Asten. Ook kinderen die níet bij het museum zijn geweest mogen om 17.00 uur buiten bij het museum aansluiten. Startpunt is vóór het museum. Omdat het dan al donker is, kunnen van thuis meegebrachte lampionnen worden meegedragen. Kinderen met uitgesneden Halloween-pompoenen kunnen met het treintje mee. Op de route museum-dorpscentrum is publiek natuurlijk van harte welkom. Op de Markt vindt de prijsuitreiking plaats van de meest originele Halloween-outfit. De mooist verklede kinderen kunnen een prijsje winnen.