Bestel vooraf een e-ticket en help zo de doorstroming bij de museumingang te versnellen. Je e-ticket geeft ook recht op bezoek van het Museum Klok & Peel, dus twee voor de prijs van één! Ben je in het bezit van een museumkaart of vriendenpas van Museum Klok & Peel? Dan hoef je vooraf niets te regelen. En wil je weten wanneer de rustige dagen zijn? Bekijk de gemiddelde bezoekersaantallen over de afgelopen 5 edities. Zoals je ziet zijn de zaterdagen over het algemeen het rustigst. Dinsdag, woensdag en donderdag zijn meestal drukke dagen.

Tijdens de Pompoendagen is alleen een QR-check (coronapas) nodig voor het museumcafé binnen. Het museum zelf en ook de museumtuin inclusief café-terras zijn toegankelijk zonder QR-check (coronapas).
Museum Klok & Peel volgt de regels van de overheid, voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers. Musea zijn doorstroomlocaties waarvoor geen coronapas wordt gevraagd. Wel zijn voor alle horecagelegenheden, dus ook voor het museumcafé binnen, controles van de coronapas (QR-check) verplicht. Op het marktterrein is een terras en horeca-afhaalpunt aanwezig. Bijna alle activiteiten zijn buiten in de mooie grote museumtuin, dus relatief veilig te bezoeken. Als je onze looproute volgt, krijg je alles op een zo veilig mogelijke wijze te zien.

Volg svp de bewegwijzering ter plaatse en de aanwijzingen van onze verkeersregelaars.

Er vinden werkzaamheden plaats aan Beatrixlaan, nabij de nieuwbouw van het Varendonck College. De straat is afgesloten voor doorgaand verkeer, maar de aanliggende parkeerplaatsen kunnen voor de pompoendagen worden gebruikt. Zie deze situatieschets

Sommige dagen zijn traditioneel drukker dan andere. Bekijk de gemiddelde bezoekersaantallen over de afgelopen 5 edities. Zoals je ziet zijn de zaterdagen over het algemeen het rustigst. Dinsdag, woensdag en donderdag zijn meestal drukke dagen.

De slotzondag 31 oktober is uitgeroepen tot gezamenlijke Halloweendag. Kinderen die dan verkleed naar de Pompoendagen komen, krijgen bij het museum een presentje. Om 17.00 uur lopen ze in een Halloween-optocht naar de Markt in Asten. Ook kinderen die níet bij het museum zijn geweest mogen om 17.00 uur buiten bij het museum aansluiten. Startpunt is vóór het museum. Omdat het dan al donker is, kunnen van thuis meegebrachte lampionnen worden meegedragen. Kinderen met uitgesneden Halloween-pompoenen kunnen met het treintje mee. Op de route museum-dorpscentrum is publiek natuurlijk van harte welkom. Op de Markt vindt de prijsuitreiking plaats van de meest originele Halloween-outfit. De mooist verklede kinderen kunnen een prijsje winnen.

Samen met Asten centrum wordt er een heuse selfiewedstrijd georganiseerd. Maak tijdens deze week een originele selfie met jouw persoonlijke beleving. Laat zien hoe leuk jij het Pompoenfestijn en de Pompoendagen vindt. Post jouw inzending op Instagram, voorzien van de tag #pompoenfestijnAsten en ding mee naar een leuke dagprijs! De dagwinnaar mag kiezen uit de volgende prijzen:

  • Vrijkaartje voor Museum Klok & Peel en mammoetknuffel
  • Vrijkaartje voor Museum Klok & Peel, dinosaurus ei en doosje met fossielen
  • Vrijkaartje voor Museum Klok & Peel en boek De Peel aan Zee (Noud Peters)
  • Vrijkaartje voor Museum Klok & Peel en boek Wie zoekt die vindt (Noud Peters)

Bij de opstaplocaties van het treintje, bij Museum Klok & Peel, bij alle deelnemende winkeliers en bij de VVV ligt een gratis speurtocht klaar waarmee kinderen op letterjacht kunnen. Na het oplossen van de slogan op de letterjacht kun je je prijsje ophalen bij VVV Asten.