Je kunt er ook van alles doen

Pompoenen snijden

Ook dit jaar mag het pompoensnijden natuurlijk niet ontbreken op de Pompoendagen van Museum Klok & Peel! Tegen een bedrag van € 3,- mag je een pompoen uitzoeken en er zelf een Halloween-pompoen van snijden.

op zondagen (24 en 31 oktober)

Facepainting

Laat je schminken door Facepainting Hilke! Dat kan zowel op zondag 24 als op zondag 31 oktober. Welke Halloween creatie wil jij worden?

Voor de doeners

Tijdens de Pompoendagen is er ook volop plaats voor de doeners! Er zijn allerlei workshops. Behalve pompoensnijden kun je ook kaarsjes, zeepjes of glas-in-lood maken (met bijbetaling van 2,- voor gebruik van materialen).

Koken met pompoenen

Ben jij ook zo benieuwd wat voor lekkers er allemaal gemaakt kan worden van pompoenen? Kom dan kijken en proeven bij de Pompoendagen! Geniet van de pompoensoep, bijv. in het Museumcafé of op vlakbij de oranjerie buiten. Er zijn receptenboekjes te koop. En dankzij sponsoring van de jubilerende PLUS Supermarkt zijn alle ingrediënten voor een heerlijke pompoensoep verkrijgbaar op de gezellige braderie.

Dagelijks

Hoeveel pompoenen weeg jij?

Nieuw dit jaar bij de Pompoendagen, speciaal voor kinderen: de pompoenwaag!

Tip: laat je (groot-)ouders een foto maken als speciale herinnering. Meteen ook te gebruiken voor de selfiewedstrijd.
Heb je twee vliegen in één klap!

Selfie wedstrijd

Samen met Asten centrum wordt er een heuse selfiewedstrijd georganiseerd. Maak tijdens deze week een originele selfie met jouw persoonlijke beleving. Laat zien hoe leuk jij het Pompoenfestijn en de Pompoendagen vindt. Post jouw inzending op Instagram, voorzien van de tag #pompoenfestijnAsten en ding mee naar een leuke dagprijs!

Letterjacht

Bij de opstaplocaties van het treintje ligt een gratis speurtocht in de vorm van een letterjacht voor de kinderen klaar. Deze letterjacht is tevens verkrijgbaar bij Museum Klok & Peel, VVV Asten, Midas Winkelcentrum en alle deelnemende winkels. Na het oplossen van de slogan op de letterjacht kun je je prijsje ophalen bij VVV Asten.

van maandag 25 t/m zondag 31 oktober

Museum en centrum verbonden

Ook in het centrum zijn er allerlei leuke activiteiten gepland tijdens deze week. Van maandag 25 tot en met zondag 31 oktober pendelt elke middag tussen 12.00 en 17.30 uur een gratis treintje op en neer tussen het centrum (opstapplaats voor de trap van gemeentehuis) en Museum Klok & Peel. Dit treintje brengt je in 10 minuten van Asten centrum naar Museum Klok & Peel en andersom.