Museum Klok & Peel: voor ieder wat wils!
Op zoek naar een uitje voor het gezin in de regio Eindhoven, Helmond, Weert of Venlo? Eens iets anders dan een zwembad, dierentuin of speelpark? Kom dan eens naar Museum Klok & Peel !

Met Tuurke rondvlinderen in Museum Klok & Peel
Museum Klok & Peel gaat de vakantieperiode tegemoet met de doe-tochten ‘Tuurke en Vlinder en de klokken’ en ‘Tuurke en Vlinder in de Peel’. Twee kleurrijke escaperoom-achtige speurtochten voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar, samengevat in een prachtig vormgegeven belevingsboekje. Voor kinderen die nog niet kunnen lezen is een speurtocht samengesteld op een placemat. (lees hier meer)

Leer hoe klokken gegoten en gestemd worden. Kinderen kunnen interactief aan de slag; je kunt zelf een klok luiden of het carillon bespelen.
De Groote Peel was altijd een ondoordringbaar natuurgebied. Ontdek wat dat heeft betekend. Kijk hoe groot het mammoet-skelet is, leer hoe vleermuizen vliegen of bekijk de vosjes in de vossenburcht.

Tuin, fiets- en wandelroutes
Het museum ligt te midden van prachtige thematuinen, waar je doorheen kunt dwalen of kunt bewonderen met een drankje of ijsje vanaf het terras van het museumcafé. 
Voor wie tijd over heeft, starten bij het museum diverse wandel- en fietsroutes.
Dat en nog veel meer maakt het museum een onvergetelijke ervaring.

Om 14.00 én 15.30 uur; De voorlezer komt werven

Voorlezen: voor jonge kinderen, in het Erfgoedpunt (achterin café)

Zondag 1 augustus Nel van Zanten
Dinsdag 3 augustus Nel van Zanten
Zondag 8 augustus Mia Naaijkens
Dinsdag 10 augustus Femke Joosen
Donderdag 12 augustus Femke Joosen
Zondag 15 augustus Mia Naaijkens
Dinsdag 17 augustus Femke Joosen
Donderdag 19 augustus Femke Joosen
Dinsdag 24 augustus Gerry Haitjema
Zondag 29 augustus Mia Naaijkens
Dinsdag 31 augustus Femke Joosen

Museum Klok & Peel
Museum Klok & Peel biedt voor ieder wat wils. Het is één museum met twee collecties: de grootste collectie luidklokken en carillons van over de hele wereld én de collectie Peel die laat zien hoe bijzonder nationaal park ‘De Groote Peel’ is en al sinds prehistorische tijden is geweest.
De combinatie van deze twee collecties is logisch als je weet dat Asten aan dit nationale park grenst en bovendien al meer dan 100 jaar de thuishaven is voor Kon. Eijsbouts klokkengieterij.
Niet voor niets werd het museum dit jaar opnieuw bekroond in de verkiezing ‘ANWB Leukste Uitje’.

Bekijk hieronder de flyer of download deze als PDF om uit te printen. Volg ook uitbreidingen van deze pagina in de komende weken.